van der Horst

FR Eurocup: Hungaroring: Eerste zege voor Daniel Ticktum

Podium race 1 Hungaroring
Podium race 1 Hungaroring
De eerste race voor de Formule Renault Eurocup op de Hungaroring kende een tumultueus verloop met vele incidenten die leidden to twee safety car procedures. De zege ging uiteindelijk naar Daniel Ticktum (Arden Motorsport), die ook al van op de pole was gestart. Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) en Neil Verhagen (MP Motorsport) vervolledigden het podium. Bij de Belgen eindigde Ghislain Cordeel (Arden Motorsport) op de elfde plaats, Max Defourny (R-ace GP) vertrok als vijfde, maar werd in de race teruggeslagen naar de veertiende plaats.
Start race 1 Hungaroring
Start race 1 Hungaroring
Daniel Ticktum pakte na de start de leiding met in zijn spoor Sacha Fenestraz en Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) maar al in de tweede ronde kwam de safety car de baan op na incidenten met Bartlomiej Mirecki, Thomas Randle en Luis Leeds. Kort na de herstart moest de safety car een tweede maal uitrijden nadat Thomas Maxwell, Richard Verschoor en Alex Peron in elkaar haakten. Ondertussen was Neil Verhagen opgerukt van de negende naar de derde plaats. De top drie posities veranderden daarna niet meer, Aubry eindigde als vierde voor Alexander Vartanyan (JD Motorsport), Henrique Chaves (AVF by Adrián Vallés) en Robert Shwartzman (R-ace GP).

Foto's: Formula Renault EurocupDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons