van der Horst

Formula Renault Northern European Cup verwacht sterk seizoen 2018

Formula Renault 2.0 Northern European Cup
Formula Renault 2.0 Northern European Cup
Er moet nog een manche van het huidige seizoen betwist worden, maar toch heeft de organisatie van de Formula Renault Northern European Cup de blik al gericht op 2018. Na een overgangsseizoen in 2017 verwachten de organisatoren dat het kampioenschap zich volgend jaar verder ontwikkelt.
Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
Voor het twaalfde seizoen van zijn bestaan kiest de Formula Renault Northern European Cup opnieuw voor wereldberoemde circuits voor zijn races in 2018 waaronder opnieuw Hockenheim, Spa-Francorchamps en de Nürburgring, maar ook een terugkeer naar het circuit van Silverstone is voorzien. In het totaal worden er zes manches voorzien die elk twee races zullen tellen. Wat het formaat van de races betreft neemt de NEC organisatie de beslissingen van de Eurocup over. De duur van de races wordt opgevoerd van 25 naar 30 minuten plus een ronde en elk weekend telt daarbuiten ook twee vrije trainingen en een kwalificatie van 15 minuten. Er wordt in beide kampioenschappen gebruik gemaakt van identieke wagens ontworpen door Tatuus en uitgerust met een 2 liter Renault krachtbron.

Deelnemers aan de Formula Renault Northern European Cup mogen ook deelnemen aan de Eurocup en omgekeerd mogen rijders die de Eurocup betwisten ook in maximum drie manches van de NEC starten. Vrije testsessies gedurende het seizoen blijven toegestaan zodat jonge piloten hun rijderscapaciteiten verder kunnen ontwikkelen en goed voorbereid aan de start taan van de races.

Foto's: Formula Renault Northern European Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 27 september 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons