van der Horst

Daniil Kvyat al in Austin in een Toro Rosso - Forfait voor Fernando Alonso nakend?

Daniil Kvyat - MW Arden
Daniil Kvyat - MW Arden
Daniil Kvyat behaalde verleden week zijn superlicentie nadat de Rus het nodige aantal kilometers aflegde op het circuit van Misano aan het stuur van een oude Toro Rosso Formule 1. De Rus kan dus vanaf heden uitkomen in het wereldkampioenschap F1 en zijn team maakt daarvan gebruik om de Rus al in Austin en Brazilië aan het stuur te zetten van zijn Formule 1 bolide. Kvyat zal bij de laatste twee grote prijzen van het jaar telkens de vrijdagmorgen vrije sessie betwisten, alzo kan hij al broodnodige ervaring opdoen voor volgend jaar wanneer hij Daniel Ricciardo vervangt als vaste rijder bij Toro Rosso.
Eerder raakte bekend dat Ricciardo in 2014 Mark Webber zal vervangen bij Red Bull waarna Toro Rosso als vervanger verrassend niet koos voor Antonio Féix da Costa, maar voor de negentien jaar jonge Daniil Kvyat die dit jaar het GP3 seizoen betwiste en ook uitkwam in het FIA Formule 3 kampioenschap.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Na het forfait van Kimi Räikkönen blijven er nu ook nog twijfels bestaan of Fernando Alonso zal kunnen deelnemen aan de GP van de Verenigde Staten op het circuit van Austin. De Spanjaard bezeerde zijn rug bij een harde landing na een “zweefvlucht” van zijn Ferrari over de kerbs bij een inhaalpoging op Vergne bij de vorige Grote Prijs. Jules Bianchi zou klaarstaan om in te springen voor de Spanjaard moest dit nodig blijken.

Foto's: Georges De Coster  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons