van der Horst

Kortnieuws: Binnenkort een rijbewijs met strafpunten?

Fernando Alonso - Ferrari F138
Fernando Alonso - Ferrari F138
Binnen de Formule 1 heerst er al jaren onenigheid over de opgelegde straffen die piloten krijgen wanneer zij of hun team een overtreding begaan. Daarom experimenteert de FIA momenteel met een licentie met strafpunten net zoals dit in sommige landen bestaat voor een rijbewijs. Dit experiment houdt in dat het alleen theoretisch wordt uitgevoerd en men dus op basis daarvan voorlopig nog geen straffen zal opleggen. Een eerste evaluatie is voorzien tijdens een vergadering tussen de FIA en de Formule 1 teams volgende week in Barcelona waar de eerste Europese GP van het seizoen gereden wordt.
Sommige teams hebben hun goedkeuring voor zo'n systeem al laten blijken, anderen zijn sceptisch en Charlie Whiting zou deze laatste groep maar al te graag mee over de streep trekken. Een effectieve implementatie zou echter nog tot volgend jaar op zich laten wachten, ook om iedereen de tijd te geven het theoretische systeem in de loop van het seizoen voldoende te testen.
 
Waar de teams het vorige week dan weer wel over eens raakten, was het feit dat de banden te snel slijten. Daarom introduceert Pirelli een nieuwe compound voor de harde band waardoor die langer mee zal gaan en dus veel dichter aanleunt bij de versie die vorig seizoen werd gebruikt. De nieuwe band zal al meteen gebruikt worden over een goeie week tijdens de Grote Prijs van Spanje.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op donderdag 2 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons