van der Horst

Formule 1 kondigt kwalificatiemanche voor vrouwen aan voor F1 Esports Series

F1 eSports 2018 F1 Grote Prijs van België
F1 eSports 2018 F1 Grote Prijs van België
De Formule 1 heeft plannen aangekondigd voor een 'F1 Esports Series Women’s Wildcard': een kwalificatieronde voor enkel maar vrouwen om naar de Pro Exhibition te gaan, waar F1-teams talent zullen scouten om toe te voegen aan hun selectie voor het Pro Championship van dit jaar. Het nieuwe F1 Esports-kampioenschap gaat in het najaar van start.
Enkel vrouwelijke simracers zullen strijden in de loop van 3 tot en met 9 mei om te bepalen wie het snelste is op de Codemasters F1 2020-videogame. De snelste vrouw gaat door naar de Pro-show in mei, een speciaal evenement waar de tien F1 Esports-teams de kans krijgen om te kiezen uit een groep van enkele van de snelste simracers ter wereld.

Op de Pro-show zal een nieuwe reeks 'in-game assessments' de teams helpen om hun raceinstellingen voor 2021 te verfijnen, terwijl de kwalificerende kandidaten op de proef worden gesteld. Dat evenement - inclusief de "Women’s Wildcard assessments" - wordt op donderdag 27 mei live getoond op de sociale mediakanalen van de Formule 1.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op maandag 12 april 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons