van der Horst

Monaco: Rosberg snelste in de vrije trainingen

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Monaco is uniek op vele vlakken en ook qua timing is het een buitenbeentje, want de vrije trainingen vinden traditioneel al op de donderdag voor de wedstrijd plaats. Niet geheel verrassend was het Nico Rosberg die de snelheid van de Mercedes over één ronde nog maar eens bewees: na de dominantie in de eerste sessie 's morgens reed hij ook in de namiddag de besttijd. Zijn teamgenoot Hamilton tikte als tweede aan en ook Ferrari was snel onderweg.
  • STX Motorhomes
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
De tijden zijn gedurende een vrije training natuurlijk niet het belangrijkst, al zal men er bij Mercedes net in Monaco niet rouwig om zijn dat ze eens te meer de snelste lijken over één ronde. De teams gebruikten de sessie vooral om te testen hoeveel ronden de soft en supersoft banden van Pirelli het uithouden. Uit de geprekken over de verschillende boordradio's leerden we dat er wel slijtage op het rubber optrad, maar geen enkel team gaf aan dat dit extreme proporties aannam. Pirelli verwacht voor de Grote Prijs een wedstrijd met twee stops, al kan een enkeling zich mogelijk ook wel wagen aan een strategie die slechts één passage langs de pitstraat inhoudt.

Kimi Räikkönen - Lotus-Renault
Kimi Räikkönen - Lotus-Renault
Ook opvallend was de snelheid van de Lotus gedurende de langere runs. Voormalig wereldkampioen Kimi Räikkonen leek niet veel last te hebben van de bandenslijtage op zijn E21 en zette een goed tempo neer. Zijn teamgenoot Romain Grosjean was het eerste slachtoffer van het krappe circuit. De Fransman schoof met zijn wagen tegen de vangrail in Sainte-Dévote, de beruchte eerste bocht in Monaco.

Foto's: Georges De Coster



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons