van der Horst

Formule 3: Arthur Leclerc en Prema Racing snelste tijdens testsessie in Jerez

Arthur Leclerc
Arthur Leclerc
Drie weken geleden trapte het Formule 3 kampioenschap het seizoen af op het circuit van Bahrein. Afgelopen dinsdag en woensdag stapten de piloten opnieuw in hun bolides voor een tweedaagse test in het Spaanse Jerez. Arthur Leclerc (Prema Racing) was in de gecombineerde tijdenlijst de snelste van het pak. Opvallend was de dominantie van Prema Racing dat in alle vier de sessies de snelste rijder in hun rangen had. Drie keer kwam die eer toe aan Arthur Leclerc.
  • STX Motorhomes
De eerste dag van de tweedaagse test werd een uitstekende kans om het regenrubber aan de tand te voelen. In een zo goed als volledig natte sessie realiseerde Arthur Leclerc de snelste tijd en was ruim zes tienden sneller dan Roman Stanek en Franco Colapinto, die in Bahrein nog naar de poleposition reed. Ook de namiddag sessie begon in natte omstandigheden maar het laatste halfuur bleek het droog genoeg om snelle tijden na te jagen. Oliver Bearman topte de tijdenlijst voor Josep Maria Marti en Zane Maloney.

Arthur Leclerc opende ook op woensdag met de snelste tijd, in een sessie die opnieuw in natte omstandigheden begon. Het slot van de sessie was ook op woensdag beduidend sneller en Leclerc hield Zak O'Sullivan nipt achter zich. Een derde tijd was er voor Caio Collet. De namiddagsessie, de laatste van de tweedaagse, zou uiteindelijk de snelste van allemaal zijn en Leclerc trok opnieuw het laken naar zich toe. Met een 1.29.366 was hij 12 hondersten snelller dan Victor Martins, leider in de tussenstand en Isack Hadjar.

Er staat volgende week opnieuw een tweedaagse test gepland, in Barcelona. Een week later gaat het kampioenschap verder op het circuit van Imola. 

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op donderdag 7 april 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons