van der Horst

Formule 3: Arthur Leclerc snelt naar eerste F3-pole

Arthur Leclerc
Arthur Leclerc
Op de Hungaroring heeft Arthur Leclerc de eerste pole in zijn F3-carrière in de wacht gesleept. De Prema Power Team-rijder hield zijn teamgenoot Dennis Hauger en Jack Doohan achter zich. Onze landgenoot Amaurry Cordeel reed naar een negentiende tijd.
Na de ochtendlijke trainingsessie, sprong deze namiddag het licht op groen voor de kwalificatie. Jack Doohan opende de sessie als snelste, terwijl Hauger en Cordeel na de eerste snelle rondjes als tweede en derde geklasseerd stonden. Maar op een nieuw setje banden gingen de tijden in het tweede deel van de sessie gevoelig naar beneden. 

Arthur Leclerc lanceerde zich van buiten de top 10 meteen naar de pole en hoewel er nog enkele minuten op de klok stonden, kon niemand zijn tijd nog verbeteren. Leclerc deelt zo de eerste startrij van de hoofdrace op zondag met Hauger en Doohan. Morgen start hij de eerste race als vijftiende, omdat hij drie plaatsen straf moet uitzitten voor een incident op de Red Bull Ring, vier weken geleden. Zaterdagmiddag om 10.35u gaat die eerste race van start met Johnny Edgar op polepositie. De Britt reed vandaag een twaalfde tijd, wat hem de pole voor morgen oplevert.

Foto: George DecosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 30 juli 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons