van der Horst

Formule 3: Bahrein en Imola voor het eerst op de kalender

Start 2021 Formule 3 Barcelona
Start 2021 Formule 3 Barcelona
Op de kalender van het volgende Formule 3 seizoen prijken twee nieuwe namen. Zowel het circuit van Sahkir, in Bahrein, als Imola, maken hun intrede in de opstapklasse naar de F1 en het zijn bovendien de eerste twee wedstrijden van het seizoen dat negen wedstrijdweekends omvat.
Dennis Hauger
Dennis Hauger
Zoals u reeds kon lezen, verandert het weekendformat van de F3 en F2 volgend jaar opnieuw, en zullen beide kampioenschappen opnieuw samen in het voorprogramma van de F1 GP's rijden. Hierdoor werd ook de kalender wat aangepast waardoor nieuwkomers Bahrein (18-20 maart) en Imola (22-24 april) nu als eerste en tweede treffen op de kalender staan. 

Daarna trekt de caravaan naar Barcelona, dat de voorbije jaren de seizoensopener organiseerde. De F3 komt daar volgend jaar in actie in het weekend van 20-22 mei. Een drukke juli maand start met een back-to-back weekend op Silverstone (1-3 juli) en de RedBull Ring (8-10 juli). Na de Hongaarse GP (29-31 juli) trekt het kampioenschap er even de stekker uit voor de verdiende zomerpauze.

Amaury Cordeel - Campos Racing
Amaury Cordeel - Campos Racing
Het driedelige slotluik van de F3 begint volgend jaar in België. Na de GP op Spa-Francorchamps (26-28 augustus) volgt Zandvoort (2-4 september) waarna Monza de mogelijke titelbeslisser zal organiseren in het weekend van 9-11 september.

Het Franse Le Castellet, en de Russische GP in Sochi die dit jaar nog het sluitstuk van het kampioenschap vormde, staan niet meer op de kalender.

Foto's: George Decoster en Campos Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 19 oktober 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons