van der Horst

Formule 3: Caio Collet snelt naar pole op Spa-Francorchamps

Caio Collet
Caio Collet
Caio Collet was deze namiddag op Spa-Francorchamps de snelste in de kwalificaties voor de Formule 3. De Braziliaan start daardoor de hoofdrace op zondag vanaf de pole. De MP Motorsport rijder ging in de slotfase sneller dan Zane Maloney en Francesco Pizzi. Kampioenschapsleider Isack Hadjar wacht een lastig weekend met een tegenvallende 23e tijd.
De kwalificaties draaiden uit op een loterij. Het circuit in de Belgische Ardennen deed zichzelf weer alle eer aan door de rijders wisselvallige weersomastandigheden voor te schotelen. Op en snel opdrogende baan, kwam alles neer op de allerlaatste, beslissende, ronde. Collet, recent nog winnaar van de sprintrace in Budapest, piekte perfect en reed naar de pole ten koste van Maloney en Pizzi. 

Isack Hadjar
Isack Hadjar
De top drie in het kampioenschap stelde te leur. Het ontbrak Isack Hadjar aan tempo waardoor de Fransman de twee races vanaf P23 moet aanvangen. Ook de nummer twee in het kampioenschap, Viktor Martins was in hetzelfde bedje ziek en start ironisch genoeg als 24e. Arthur Leclerc, derde in de tussenstand, verging het niet veel beter met een twintigste startplaats.

Morgen vindt de eerste race plaats, met Zak O'Sullivan, die vandaag de twaalfde tijd reed, op pole. De Britt krijgt Alatalo naast zich op de grid. 

Foto's: FIA Formule 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 26 augustus 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons