van der Horst

Formule 3: Dennis Hauger pakt derde pole van het seizoen

Dennis Hauger
Dennis Hauger
Dennis Hauger toonde zich gisteren opnieuw de snelste in de kwalificaties van de Formule 3. Op Circuit Park Zandvoort pakte de Noor in de slotfase de pole, zijn derde al dit seizoen. Hauger spoelt daarmee een slecht weekend in Spa door, maar vindt zijn naaste achtervolger in het kampioenschap, Jack Doohan, niet ver achter zich terug op de grid. Een twaalfde plaats voor Amaury Cordeel, zijn beste klassering tot nu toe, brengt hem de pole voor race één, die straks plaats vindt.
De Formule 1 bleef ruim dertig jaar weg uit Zandvoort maar de historie  van de F3 gaat wat minder ver terug. Heel wat huidige F1 rijders zijn bekend met Zandvoort dankzij een passage van de Masters of F3, toen nog met de oude generatie F3 wagens. Onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton wonnen in de F3 op Zandvoort.

Wie dit weekend opnieuw kans maakt op de zege is dus Dennis Hauger. De Deen schudde in de slotfase een snelle ronde uit de mouw en verwees daarmee David Schumacher naar de tweede plaats. MP Motorsport werkt dit weekend een thuis GP af, en hun rijder Viktor Martins schenkt het Nederlandse team de  derde plaats op de grid van de hoofdrace. Jack Doohan sloot gisteren aan als vierde en blijft daarmmee in het spoor van Hauger.

Onze landgenoot Amaury Cordeel kon zich eindelijk eens tonen. De Belg reed naar een keurige 12e tijd en dat levert hem de pole op voor de eerste race die deze voormiddag gepland staat. Hij krijgt de ervaren Logan Sargeant naast zich op de eerste rij. 

Foto's: FIA F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zaterdag 4 september 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons