van der Horst

Formule 3: Dennis Hauger zet titelambities kracht bij na zege in Hongaarse hoofdrace

Dennis Hauger
Dennis Hauger
Dennis Hauger heeft dit weekend een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het F3-kampioenschap. Op de Hungaroring werd de 18-jarige Noor gisteren twee keer vijfde en vandaag winnaar van de hoofdrace. In de twee sprintwedstrijden waren de zeges weggelegd voor de debutant Ayumu Iwasa en Matteo Nannini.
F3 Hungaroring
F3 Hungaroring
Op een bloedhete Hungaroring vertrok de Brit Johnny Edgar de eerste race vanaf de pole. De Red Bull Junior kwam goed van de lijn, maar kon niet verhinderen dat Lorenzo Colombo al in de openingsfase de leiding overnam. Niet veel later ging het van kwaad naar erger voor Edgar, die met vermogensverlies zijn wagen aan de kant moest zetten. Colombo reed ondanks een korte safety car-periode probleemloos naar zijn eerste zege en die van het team Campos Racing. Maar kort na de finish kwam de ontnuchtering. Colombo liet te veel plaats achter de safety car en dat kostte hem vijf seconden straftijd, en de overwinning. Die kwam zo in handen van de Japanner Ayumu Iwasa, voor Oli Caldwell en Logan Sargeant.

Matteo Nannini
Matteo Nannini
De overwinning in de tweede race kwam op naam van Matteo Nannini. De Italiaan wordt daarmee al de negende winnaar van dit seizoen. Nannini begon de race vanaf P3 en nam in de eerste bocht al de maat van Roman Stanek. In de vierde ronde volgde een geslaagde aanval op Enzo Fittipaldi, waarna hij onbedreigd naar de zege reed. Fittipaldi werd tweede, Stanek derde.

Hauger en Leclerc
Hauger en Leclerc
Vanochtend vond de derde en laatste wedstrijd van het Hongaarse weekend plaats. Arthur Leclerc veroverde op vrijdag de pole voor die wedstrijd en kreeg kampioenschapsleider Dennis Hauger naast zich op de grid. Na een warme zaterdag volgde een natte zondagochtend. De regen zorgde voor enkele opwarmrondjes achter de safety car en toen het veld werd losgelaten, behield Leclerc vanzelfsprekend de leiding. In de openingsronden leken veel piloten zoekende naar de juiste lijnen. Dennis Hauger leek al snel in het ritme te komen en voerde de druk op zijn teammaat langzaam op.

Halfweg de wedstriijd ontstond een schitterend duel dat na een tweetal ronden in het voordeel van Hauger werd beslecht. Die reed meteen een seconde weg bij Leclerc maar de Monegask leek kort voor het einde beter om te kunnen gaan met de opdrogende baan en knabbelde weer wat weg van zijn achterstand. Een dubbele crash tussen Amaury Cordeel en Roman Stanek enerzijds en Cohen en Toth anderzijds bracht echter ook hier de safety car naar buiten, waardoor de race achter de gifrode Mercedes AMG afgevlagd werd. De zege dus voor Hauger, die Leclerc en Doohan achter zich hield. 

Dankzij zijn zege en twee vijfde plaatsen doet Hauger een prima zaak in de strijd om de kampioensschap. De Red Bull Junior heeft nu 63 punten bonus op Jack Doohan, die geen punten pakte in de tweede race. Oli Caldwell volgt nipt daarachter op P3. Het kampioenschap duikt nu de zomerpauze in en herneemt, net zoals de Formule 1, eind augustus op het circuit van Spa-Francorchamps. 

Foto's: FIA Formule 3



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons