van der Horst

Formule 3: Frederik Vesti snelt naar poleposition

Frederik Vesti
Frederik Vesti
Frederik Vesti reed vanmiddag op het circuit van Paul Ricard naar de poleposition tijdens de kwalificaties voor de Formule 3. In een spannende sessie ging de Deen twee tienden seconde sneller dan Dennis Hauger en Victor Martins.
  • Powercars
In het voorprogramma van de Franse GP, is het Formule 3 kampioenschap aan zijn tweede afspraak van het seizoen toe. Dennis Hauger trapte het weekend vanmorgen opgang met de snelste tijd in de eerste en enige vrije training. Ciao Collet en Jack Doohan werden er tweede en derde.

Dennis Hauger
Dennis Hauger
De kwalificatie stond vrijdagnamiddag op het programma. Net zoals in Barcelona toonde Alex Smolyar zich al snel met een eerste rappe tijd. Vesti reed in zijn eerste ronde naar een tweede tijd, tot de sessie werd stilgelegd voor een gestrande Arthur Leclerc. De jongere broer van Charles Leclerc moest zijn Prema bolide al snel parkeren en zou niet meer in actie komen. 

Eens de sessie weer opgang kwam, reed Hauger naar 1:51.688, meteen de voorlopig snelste tijd van de kwalificatie. Met een nieuw setje banden verbeterde de kampioenschapsleider nog een keertje. Het leek snel genoeg voor de pole, maar als een duivel uit een doosje schoot Frederik Vesti in de laatste seconden van de sessie alsnog naar de pole. Dennis Hauger verloor zo een plekje en strandde op de tweede plaats, Victor Martins start de hoofdrace op zondag als derde. Onze landgenoot Amaury Cordeel kwam tot een negentiende tijd.

Morgen voormiddag staat de eerste race gepland, waarbij de top twaalf van de kwalificatie omgekeerd wordt. Callan Williams start zo vanaf de pole, met David Schumacher naast hem op de eerste rij. 

Foto's: George Decoster



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons