van der Horst

Formule 3: Hadjar en Leclerc winnen op Silverstone

Podium hoofdrace
Podium hoofdrace
De vierde afspraak van het Formule 3 seizoen, vond afgelopen weekend plaats in Silverstone. De pole op vrijdag ging naar thuisrijder Zak O'Sullivan maar de wedstrijdzeges gingen na twee smakelijke wedstrijden naar Isack Hadjar en Arthur Leclerc. Victor Martins blijft leider in de tussenstand en ziet Leclerc en Hadjar nu achter zich op een respectievelijke tweede en derde plaats.
De eerste race op zaterdag bracht een tweede seizoenszege voor Isack Hadjar. De Red Bull Junior rekende in de voorlaatste ronde af met Victor Martins door hem buitenom voorbij te gaan. Martins tikte als tweede aan en doet daarmee een goede zaak in de tussenstand. Reece Ushijima, die vanaf de pole mocht starten, werd uiteindelijk derde voor Kush Maini en Kaylen Frederick. 

De poleposition voor de hoofdrace op zondag was in handen van Zak O'Sullivan. De Britt kwam goed van de lijn en hield Leclerc in de openingsfase netjes achter zich maar in de zesde ronde zoefde de Monegask met DRS voorbij O'Sullivan. Een late safetycar bracht het veld uiteindelijk nog een keertje helemaal samen maar Leclerc hield prima stand en zegevierde voor het eerst dit seizoen. O'Sullivan vocht in de laatste ronde nog een mooi duel uit met Oliver Bearman en wist zijn tweede plaats te behouden. Bearman werd derde en vervoledigde daarmee het podium.

Volgende week gaat het kampioenschap verder, met een afspraak op de Red Bull Ring in Oostenrijk. 

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 4 juli 2022.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons