van der Horst

Formule 3: Jack Doohan snelste in natte kwalificatiesessie

Jack Doohan
Jack Doohan
Jack Doohan vertrekt in de hoofdrace van het Formule 3 weekend op Spa Francorchamps vanaf polepositie. De Australiër was in verraderlijke en natte condities vanmiddag de snelste en reed naar zijn eerste polepositie in zijn F3 carrière.
  • Hamofa Performance
Victor Martins
Victor Martins
Op een nat circuit van Spa Francorchamps ging Doohan al snel paars in alle sectoren. In de tweede run veranderde er nog het één en ander maar de tijd van Doohan bleek snel genoeg om niet meer verbeterd te kunnen worden. Victor Martins reed voor MP Motorsport naar de tweede tijd, Alex Smolyar zette de derde tijd neer. 

Met nog één minuut op de klok werd de sessie afgevlagd met de rode vlag nadat Tijmen van der Helm in de derde sector van de baan schoot. Voor kampioenschapsleider Dennis Hauger werd de kwalificatie een tegenvaller. De Deen kwam niet verder dan P14. Ook Amaury Cordeel kon in eigen huis geen potten breken, onze landgenoot reed naar een 22e tijd. 

Morgen staan er twee sprintraces gepland, met Lorenzo Colombo op pole voor race één. De derde race, waarin ook de meeste punten gescoord kunnen worden, staat voor zondag voormiddag gepland. 

Foto's: FIA Formule 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 27 augustus 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons