van der Horst

Formule 3: Laatste rechte lijn richting nieuwe Formule 3 kampioen

Start 2021 Formule 3 Barcelona
Start 2021 Formule 3 Barcelona
De titelstrijd is nog lang niet gestreden maar het FIA Formule 3 kampioenschap zet komende weekend wel koers richting een spannende eindsprint. De Grote Prijs van België is de eerste van drie opeenvolgende wedstrijden waarna we, met een nieuwe kampioen, de opvolger van Dennis Hauger kennen.
Isack Hadjar
Isack Hadjar
Spa-Francorchamps, Zandvoort & Monza, dat zijn de drie resterende afspraken in het Formule 3 kampioenschap. De wedstrijden volgen elkaar week na week op waardoor het nu echt money time is voor de heren rijders. Isack Hadjar is momentele de fiere leider in de tussenstand. De Fransman die uitkomt voor Hitech Grand Prix is bezig aan een uitstekend seizoen in de Formule 3. Met zeges in Bahrein, op Silverstone en in Spielberg is de Red Bull Junior de enige rijder die dit seizoen al drie keer naar winst reed. Het is dankzij die drie zeges dat Hadjar de leiding in de tussenstand in handen heeft want Victor Martins staat tweede in de tussenstand met... exact evenveel punten als Hadjar.

Martins was de snelste in de hoofdraces van de Grote Prijzen van Bahrein en Spanje en kende net zoals Hadjar een zeer constant seizoen met amper twee finishes buiten de punten. Arthur Leclerc bezet de derde plaats in de rangschikking. Ook de Monegask maakt nog kans op de titel want het verschil bedraagt amper 9 punten met Hadjar en Martins. Leclerc is bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 3 en moet stilaan gaan oogsten. Het speelt in ieder geval in zijn voordeel dat zijn team, Prema Racing, reeds drie keer de F3 titel pakte. Enkel vorig jaar moest de Italiaanse renstal Trident laten voorgaan. Jack Crawford en Oliver Bearman, teamgenoten van Leclerc bij Prema Racing, volgen al op 25 punten van de leiders en staan vierde en vijfde in het kampioenschap.

Formule 3
Formule 3
Een zege in de sprintrace levert tien punten op, de winnaar van de hoofdrace krijgt 25 punten op zijn conto. De snelste wedstrijdronde levert bovendien ook een puntje op waardoor er per weekend 37 punten verdiend kunnen worden. De omgekeerde startopstelling voor de sprintrace zorgt echter voor stevige gevechten vooraan het veld waardoor zowel de sprintrace als de hoofdrace winnen een huzarenstukje blijkt te worden. Sinds 2019 gebeurde het nog nooit.

Vanaf komende vrijdag start voor de 33 piloten de actie in Spa-Francorchamps, 23 dagen later wordt op de Temple of Speed de nieuwe kampioen gekroond.

Foto's: George Decoster



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 23 augustus 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons