van der Horst

Formule 3: Van Amersfoort Racing keert terug op de Formule 3 grid

Start 2021 Formule 3 Barcelona
Start 2021 Formule 3 Barcelona
Er zullen de komende drie jaar opnieuw tien teams, en dus 30 auto's, op de FIA Formule 3 grid staan. De F3 promotor maakte vandaag de lijst met teams voor de seizoenen 2022, 2023 en 2024 bekend en daarop prijkt opnieuw de naam van Van Amersfoort Racing dat zo terugkeert naar het kampioenschap, waar het met Max Verstappen in 2014 de vice-titel pakte.
  • Powercars
ART Grand Prix, Campos Racing, Carlin, Charouz Racing System, Hitech Grand Prix, Jenzer Motorsport, MP Motorsport, PREMA Racing, Trident en Van Amersfoort Racing. Dat zijn de tien teams die vanaf volgend jaar auto's s mogen inzetten  in het F3 kampioenschap. Enkel Van Amersfoort Racing is nieuw in het lijstje en vormt zo, naast MP Motorsport, het tweede Nederlandse team op de grid.

Het team van Frits Van Amersfoort stond eerder al op de F3 grid en werd in 2014 met Max Verstappen vice-kampioen in de klasse, die toen nog de naam Formule 3 Euroseries droeg. Sinds het kampioenschap de officiele FIA Formule 3 status kreeg viel VAR uit de boot, maar vanaf 2022 zijn ze er weer bij.

Kind van de rekening is HWA Racelab. Het Duitse team maakte in 2019 zijn debuut in de klasse, maar is er na drie jaar niet meer bij. In 2021 kwamen Matteo Nannini, Oliver Rasmussen en Rafael Villagomez uit voor HWA.

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 11 oktober 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons