van der Horst

Formule 3: Zak O'Sullivan op pole voor thuispubliek

Zak O'Sullivan
Zak O'Sullivan
Zak O'Sullivan heeft zijn eerste poleposition in de F3 beet. De Brit ging voor zijn thuispubliek het circuit van Silverstone rond in 1:44.597 waarmee hij Arthur Leclerc en Zane Maloney achter zich hield. Reece Ushijima reed de twaalfde tijd en pakt daarmee de pole voor race één die op zaterdag gepland staat.
Na een pauze van een dikke maand, verzamelt het Formule 3-veld dit weekend op Silverstone voor de vierde krachtmeeting van het seizoen. In de kwalifcatiesessie op vrijdagnamiddag bleven de tijden lange tijd bij elkaar in de buurt. Pas laat in de kwalificatiesessie doken de rondetijden sterk naar beneden en toen Arthur Leclerc zijn laatste rondje afmaakte leek de strijd om de pole beslecht. Maar de Monegask zag in de absolute slotfase O'Sullivan nog nipt onder zijn tijd duiken waarmee de Brit als Rookie de pole pakt en daarmee zijn team Carlin tevens de eerste pole in de Formule 3 schenkt. 

Viktor Martins, leider in de tussenstand, reed de elfde tijd. Zijn eerste achtervolger, Roman Stanek, klokte de negende tijd.
Zaterdag vindt de eerste wedstrijd plaats, zondag rond half tien Belgische tijd, start de hoofdrace.

Foto: FIA Formule 3Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 juli 2022.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons