van der Horst

Formule 3: Zane Malony op pole voor hoofdrace in Imola

Zane Malony
Zane Malony
Op een regenachtig Imola verzekerde Zane Malony zich gisteren van de eerste Formule 3-pole in zijn carrière. De Trident-rijder leidde een één-tweetje in, en krijgt zo zijn teammaat Roman Stanek naast zich op de grid voor de hoofdrace op zondag.
  • STX Motorhomes
Voor de dertig minuten durende kwalificatiesessie, maakte iedereen de keuze om op regenbanden van start te gaan. In het eerste deel van de sessie klokte Isack Hadjar een eerste degelijke snelle tijd die later werd verbeterd door Caio Collet en uiteindelijk nog een keertje door Arthur Leclerc. Leclerc zou zijn tijd vervolgens nog een keer verbeteren maar kwam later in de sessie in contact met Enzo Trulli. De Italiaan waagde de gok op slicks en leek ook wel sneller maar onderstuurde in de voorlaatste bocht en tikte de Monegask op het achterwiel. Leclerc bleef steken in het grind en kon gaan douchen. Trulli kon verder maar zou achteraf wel nog bestraft worden en moet voor de sprintrace van vandaag, drie plaatsen achteruit;

Na de rode vlag voor het weghalen van de Prema Power Team auto van Leclerc stonden er nog zes minuten op de klok, die uiteindelijk allesbeslissend zouden worden. Zane Malony reed op de droger wordende baan naar de pole met één tiende van een seconde bonus op zijn teamgenoot Stanek. Jack Crawford reed in de slotronde naar de derde tijd en hield zo Grégoire Saucy, die vierde start, een duizendste van een seconde achter zich. Oliver Bearman reed de vijfde tijd, maar al op een halve seconde van de tijd van Malony. 

Door zijn twaalfde tijd in de kwalificaties, start Franco Colapinto de sprintrace van straks vanaf de pole. Hij krijgt Ido Cohen naast zich op de grid. 

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zaterdag 23 april 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons