van der Horst

Formule ADAC: Hockenheim: Een zege en een vierde plaats voor Picariello

Alessio Picariello - Formule ADAC kampioen 2013
Alessio Picariello - Formule ADAC kampioen 2013
Picariello heeft zijn succesvolle Formule ADAC-campagne zondag afgesloten met een overwinning en een vierde plaats in de twee laatste races van het seizoen. De Belg had de titel al binnen maar stond er op het kampioenschap in schoonheid te beëindigen. Met 388 punten pakt onze landgenoot de titel met een comfortabele voorsprong van 148 punten op de tweede, Maximilian Günther.
  • Prospeed Competition
Picariello behaalde 12 zeges dit seizoen, een record dat hij deelt met Richie Stanaway die ook 12 races won in 2010, maar met nog 2 overwinningen vorig jaar is Picariello de absolute recordhouder aantal overwinningen in de Formule ADAC.

Maximilian Günther leek op weg naar de overwinning in de tweede race tot mechanische pech hem in de zevende ronde tot opgave dong. Picariello die al de hele race  in het spoor van de Günther volgde nam de leiding over en won met 3 seconden voor op Beer.

Uitslag race 2:

1. A. Picariello (Mücke Motorsport)
2. N. Beer (Neuhauser Racing Team)
3. M. Dienst (Neuhauser Racing Team)
4. J. Kremer (Schiller Motorsport)
5. B. Visser (Lotus)

In de derde race moest Picariello als winnaar van de tweede race als achtste van start gaan. De Belg klom in de eerste zes ronden op naar plaats vier maar kon daarna geen progressie meer maken. De wedstrijd werd gewonnen door Nicolas Beer die nipt Jason Kremer achter zich kon houden. Indy Dontje werd derde voor Picariello en Boschung die was opgeklommen van een zestiende startplaats.

Uitslag race 3:

1. N. Beer (Neuhauser Racing Team)
2. J. Kremer (Schiller Motorsport)
3. I. Dontje (Lotus)
4. A. Picariello (Mücke Motorsport)
5. R. Boschung (Team KUG Motorsport)
 
Finale stand kampioenschap:

1. Alessio Picariello: 388 punten
2. Maximilian Günther: 240
3. Jason Kremer: 227
4. Nicolas Beer: 217
5. Marvin Dienst: 186
6. Indy Dontje: 152
7. Ralph Boschung: 143
8. Beitske Visser: 117

Foto: Formel ADACDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 29 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons