van der Horst

Formule ADAC: Hockenheim: Nieuwe overwinning voor Alessio Picariello

Alessio Picariello - Mücke Motorsport
Alessio Picariello - Mücke Motorsport
Alessio Picariello heeft zaterdag de eerste race voor het Formule ADAC Master kampioenschap gewonnen, het was voor de Belg zijn dertiende overwinning in twee jaar in de klasse, meteen ook een record aantal zeges. Het vorige record stond met twaalf zeges op naam van Richie Stanaway in 2010.Picariello ging al snel voorbij de poleman Günther en reed dan zonder problemen naar zijn elfde zege van het jaar.
Met twee zeges in 2012 en elf in 2013 heef Picariello nu het meeste zeges ooit door een rijder behaald in de Formule ADAC. Maximilian Günther mocht van op de pole starten maar drie bochten verder was Picariello al voorbij zijn teammaat. Picariello werd niet meer bedreigd en behaalde de zege voor Günther die in het kampioenschap de tweede plaats bezet na de Belg. De derde plaats ging naar Ralph Boschung die profiteerde van een aanrijding tussen Dienst en Schiller om op te schuiven naar de laatste podiumplaats. Dienst moest opgeven maar Schiller werd nog vijfde na Nicolas Beer. Beitske Visser kwam na een spannend gevecht met Riener en Jensen uiteindelijk als zevende over de lijn..
 
Uitslag race 1:

01. A. Picariello (Mücke Motorsport)
02. M. Günther (Mücke Motorsport)
03. R. Boschung (Team KUG Motorsport)
04. N. Beer (Neuhauser Racing)
05. F. Schiller (Schiller Motorsport)
06. J. Kremer (Schiller Motorsport)
07. B. Visser (Lotus)
08. S. Riener (Neuhauser Racing)
09. M. Jensen (Lotus)
10. I. Dontje (Lotus)

Foto: Formel ADACDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons