van der Horst

Formule ADAC: Sachsenring: Picariello tweemaal op pole op de Sachsenring

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Na Spa-Francorchamps is het Formule ADAC kampioenschap op de Sachsenring aan zijn derde manche van het seizoen toe. De startposities van twee van de drie races werden bij de kwalificaties bepaald en onze landgenoot Alessio Picariello, leider in het kampioenschap, kwam als snelste uit de bus. Omdat Picariello ook de beste tweede snelste tijd reed, pakt hij ook de pole in de tweede race.
Picariello’s teammaat bij Mücke Motorsport, Hendrik Grapp, zette in 1:23.166 de tweede snelste tijd neer tegenover 1:23.065 voor de Belg. Daarachter volgden Maximilian, eveneens Mücke Motorsport en Nicolas Beer. Deze laatste kreeg echter een penalty van vijf plaatsen terug op de grid voor het te snel rijden onder geel en moet de vierde startplaats in de eerste race afstaan aan Marvin Dienst. Nederlander Indy Dontje verzekerde zich van de vijfde plaats op de grid. Picariello was dolgelukkig na de kwalificatie; “Mijn tweede dubbele pole van het seizoen, een prachtig resultaat. Ik ben vooral tevreden met dit resultaat omdat ik nu heb kunnen tonen dat ik ook snel ben op een droge baan. Vandaag zette ik verschillende malen na elkaar even snelle ronden neer, wat aantoont dat de wagen snel is en ik een consistente rijstijl heb.  Mijn doel voor het weekend is om die twee pole posities om te zetten in twee overwinningen en alzo mijn voorsprong in het kampioenschap nog verder uit te bouwen”, concludeerde de snelle Belg.

Foto: Formel ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 7 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons