van der Horst

Formule ADAC: Sachsenring: Picariello verliest zekere zege na drive-through penalty

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Alessio Picariello was op weg naar een nieuwe zege toen hij na twaalf ronden een drive-through penalty kreeg aangesmeerd voor het te snel rijden onder een gele vlagsituatie. De Belg viel terug naar de achtste positie maar kon zich nog terugvechten naar plaats zes bij de meet. De race werd gewonnen door zijn ploegmaat bij Mücke Motorsport, Hendrik Grapp.
Hendrik Grapp haalde met enig geluk zijn eerste zege van het seizoen binnen voor de derde Mücke Motorsport-rijder Maximillian Günther. Noorderbuur Indy Dontje eindigde op de derde plaats. Ook de op de vierde plaats rijdende Marvin Dienst kreeg op een gegeven moment een drive-through om dezelfde reden als Picariello en viel daarmee terug naar P9. Jason Kremer kreeg zo de vierde plaats in de schoot geworpen en ging Nicolas Beer vooraf. Picariello behoudt de leiding in het kampioenschap en kan zich herpakken in race 2 waar hij opnieuw vanop de pole zal starten.  



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 9 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons