van der Horst

Formule ADAC: Oschersleben: eerste en vierde plaats voor Picariello op zondag

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Na het behalen van de overwinning in race 1 op zaterdag moest Alessio Picariello zondag nog twee races betwisten. Het begon goed met een nieuwe polepositie voor race 2 en ook in de wedstrijd bleef de Belg op kop en behaalde zo zijn tweede overwinning op rij. De derde race beloofde moeilijker te worden omdat de eerste acht in omgekeerde volgorde moesten starten en Picariello dus van op de vierde rij moest vertrekken. Hij kon nog opklimmen naar plaats vier in de race en het is als leider in het kampioenschap dat Picariello afzakt naar Francorchamps voor de tweede manche van het kampioenschap op 11 en 12 mei.
Picariello pakte onmiddellijk de kop bij de start van race 2, maar verschillende aanrijdingen in het middenveld noopte de safety-car om uit te rijden. Na de herstart nam Picariello opnieuw het voortouw in de wedstrijd voor Kremer en Günther en het was in die volgorde dat zij ook over de streep kwamen. Het was verder in het veld waar er hard werd gestreden om elke plaats en Beer nam op het einde de vierde plaats over van Grapp die nog wegzakte naar plaats zes achter Dienst.

Voor race 3 vertrekken de acht eerste van vorige race in omgekeerde volgorde en Picariello was dus aangewezen op een inhaalrace. Hij kon nog opklimmen tot plaats vier. De race werd gewonnen door Indy Dontje met een nipt verschil van 0.365 seconde op Nicolas Beer. De Nederlander werd gedurende verschillende ronden op de huid gezeten door Beer en Dienst, maar kon beide kemphanen dus afhouden. Günther werd vijfde achter Picariello.

Jegasoft Media / MBDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 29 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons