van der Horst

Parijs: Pascal Wehrlein breekt de ban met tweede pole

Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Pascal Wehrlein start vanaf pole voor de Paris E-Prix. De Duitser kon zich met zijn Mahindra plaatsen voor de Superpole en bleef daarin met een 1:00.383 de Nissans van Oliver Rowland en Sébastien Buemi voor. Hiermee is de Duitser de allereerste die twee poles behaalt dit seizoen. Jérôme D'Ambrosio verbaasde het publiek door als eerste dit seizoen in de superpole te geraken vanuit de eerste groep, terwijl Stoffel Vandoorne daarentegen een slechte kwalificatiesessie kende. Hierdoor zal de Rumbekenaar straks als voorlaatste starten.
  • St. Paul
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
D'Ambrosio maakte al een goede indruk tijdens de kwalificatiesessies. De Etterbekenaar sloot de eerste groep af als snelste en kon uiteindelijk profiteren van de fouten van anderen. Eén van de rijders die in de fout ging was José María López. De Argentijn was de snelste in de eerste sector, maar door een fout in de derde bocht verloor hij met zijn Geox Dragon meer dan 10 seconden, waardoor hij naar de laatste plaats verwezen werd. Naast hem start Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar kende een goede eerste sector, maar doordat hij zijn wiel blokkeerde richting dezelfde derde bocht, moest hij meer dan een seconde toegeven.

Felipe Massa - Venturi Formula E
Felipe Massa - Venturi Formula E
Uiteindelijk waren het - naast D'Ambrosio - Buemi, Rowland en Pascal Wehrlein die een plaatsje konden bemachtigen in de superpole, samen met twee nieuwkomers: Robin Frijns (Envision Virgin) en Felipe Massa (Venturi). Doordat de bomen kwistig bladeren, vluchtpluis en ander groen lieten wegdwarrelen, werd het asfaltlint snel tricky. Hierdoor kregen we uiteindelijk een duel tussen Wehrlein en Rowland voor de beste uitgangspositie. Finaal was het de Duitser die aan het langste eind trok en zijn tweede pole van het seizoen pakte. Nu is het uitkijken naar de ePrix die zal doorgaan om 16.03 uur.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 27 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Parijs.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons