van der Horst

Sanya: Eerste pole voor Oliver Rowland

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Tijdens de kwalificaties van de Sanya E-Prix is het Oliver Rowland die met zijn Nissan e.Dams de pole bemachtigde. De Brit bleef met een 1:07.945 exact een tiende voor op huidig kampioen Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en bijna twee tiende op Antonio Félix da Costa (BMW). Jérôme D'Ambrosio kon zich voor de eerste keer sinds Marrakesh binnen de top tien plaatsen, terwijl Stoffel Vandoorne de lijn van Hong Kong niet kon doortrekken en net buiten de top tien eindigde.
  • Shopa
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Al van bij de vrije trainingen domineren Rowland en Buemi de tabellen. Tijdens de kwalificaties was het niet anders waarbij de Zwitser de toptijd kon realiseren, met in zijn zog de beide BMW's van da Costa en Alexander Sims. Rowland realiseerde de vierde tijd en zo zijn derde Superpole op rij, terwijl Jean-Éric Vergne zich voor het eerst sinds de manche in Marokko kon plaatsen voor de Superpole, voor de Audi van Daniel Abt. Tijdens de Superpole realiseerde Rowland al snel de toptijd, al verwachtte quasi iedereen dat Buemi deze zou overtreffen. Tot de Zwitser een fout maakte tijdens zijn snelste rondje waardoor zijn Britse teamgenoot de zesde polesitter werd in evenveel wedstrijden.

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Net zoals bij de vorige manches konden weinigen uit de eerste groep een goede tijd realiseren. Kampioenschapsleider Sam Bird was de slechtste in de groep en zal pas vanaf een zestiende plaats starten, terwijl D'Ambrosio daarentegen meer bevrijd leek dan de vorige manches, met als gevolg een zevende tijd. Het is de eerste maal sinds Marrakesh dat hij van binnen de top tien zal starten in de race. HWA Racelab kende tegenover de laatste manche in Hong Kong een terugval. Waar beiden nog met sprekend gemak de Superpole haalde, geraakte Stoffel Vandoorne niet verder dan de dertiende stek en Paffett zal straks vertrekken vanaf een voorlaatste plaats.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 23 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sanya.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons