van der Horst

Formule Renault 2.0 ALPS: Neef van Emerson Fittipaldi aan de start in Spa

Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi
Komend weekend zal er een bekende naam in Spa op de grid staan van het Formule Renault 2.0 ALPS kampioenschap, Pietro Fittipaldi zal op het Ardeense circuit namelijk zijn debuut maken in de serie. De Braziliaan is de neef van de tweevoudige wereldkampioen en dubbel winnaar van de 500 miles of Indianapolis, Emerson Fittipaldi.
De 17 jarige Pietro heeft al enige autosport ervaring opgedaan in eigen land met stock cars alsook in Engeland in het Brits Formule Renault kampioenschap en in de Formule 4, maar maakt op Spa zijn debuut op de internationale scene. Pietro Fittipaldi zal er uitkomen met een wagen van MGR Motorsport, dat besloten heeft de rest van het ALPS seizoen af te werken. De Braziliaan zal het in Spa moeten opnemen tegen heel wat getalenteerde rijders waaronder Nyck de Vries die momenteel het kampioenschap aanvoert. 

Foto: Formule Renault 2.0 ALPS SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 4 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons