van der Horst

Formule Renault 2.0 ALPS: Spa Euro Race: Opnieuw Nyck de Vries in race 2

Podium race 2
Podium race 2
Er stond opnieuw geen maat op Nyck de Vries die zondag op imposante wijze ook de tweede race van het Formule Renault 2.0 ALPS kampioenschap op zijn naam schreef. Matevos Isaakyan pakte ook nu weer de tweede plaats en Ben Barnicoat werd derde. De Brit kreeg echter een straftijd aangemeten voor het overschrijden van de track limits en viel terug naar de vierde stek. Charles Leclerc erfde de derde plaats en zodanig kregen wij een identiek podium als bij de eerste race.
Nyck de Vries - Koiranen GP
Nyck de Vries - Koiranen GP
Nyck de Vries liep direct na de start weg van de rest van het veld en werd op geen enkel moment bedreigd. Isaakyan zag de Brit Barnicoat hem voorbijgaan bij het aansnijden van Combes, maar na een racelang duel  wist de Rus de tweede plaats terug over te nemen. Barnicoat zou zijn derde plaats nog na de race verliezen wegens twee seconden straftijd voor het niet respecteren van de limieten va de baan. De Vries loopt uit in het kampioenschap waar Matevos Isaakyan en Charles Leclerc de tweede en de derde plaats bezetten.

Uitslag race 1 Spa Euro Race 2014 Formule Renault 2.0 ALPS

1. Nyck de Vries (Koiranen GP) 12 ronden in 28:06.739
2. Matevos Isaakyan (JD Motorsport) +12.450
3. Charles Leclerc (Fortec) +19.891
4. Ben barnicoat (Fortec) +21.438
5. Raoul Owens (Mark Burdett Motorsport) +22.353

Voorlopige stand in het kampioenchap:

1. Nyck de Vries: 180 punten; 2. Matevos Isaakyan: 104; 3. Charles Leclerc: 80

Foto's: Formule Renault 2.0 ALPS & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons