van der Horst

Formule Renault 2.0 Eurocup: Harde leerschool voor Defourny en Vanthoor

Max Defourny
Max Defourny
Max Defourny (ART Junior) en Dries Vanthoor (Josef Kaufmann Racing) komen dit jaar uit in het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap dat volgend weekend halt houdt op de Nürburgring. Om zich optimaal voor te bereiden namen onze twee landgenoten deel aan de manche van de Eurocup die dit weekend op datzelfde circuit plaatsvond. Spelen beide beloften een hoofdrol in de NEC serie, waar zij ieder al een zege behaalden, dan moesten zij ondervinden dat de lat in de Eurocup heel wat hoger ligt en de tegenstand toch sterker is. Zij speelden dan ook geen hoofdrol in beide wedstrijden en moesten zich tevreden stellen met plaatsen in het middenveld.
De kwalificaties werden verreden in twee reeksen en zowel Defourny als Vanthoor kwamen uit in reeks A waar ze respectievelijk de tiende en de veertiende tijd lieten optekenen, goed voor een tiende en veertiende startlijn na het samenvoegen van reeks B. In de race verging het onze landgenoten niet veel beter, Vanthoor klom nog op naar een negentiende plaats en Defourny bleef steken op de tweeëntwintigste plaats. De race werd gewonnen door Jack Aitken (Koiranen) voor Ukyo Sasahara (ART Junior) en Matevos Isaakyan (JD Motorsport).

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Bij de kwalificaties voor de tweede race reed Defourny in zijn reeks de zesde tijd terwijl Vanthoor een dertiende chrono liet optekenen. Wegens de hevige reden werd de start van de wedstrijd achter de safetycar gegeven die meer dan een kwartier op de piste bleef. Er bleven amper 12 minuten race over wanneer de wagens eindelijk losgelaten werden, Defourny kon geen winst boeken en finishte als vijftiende, Vanthoor kon enkele plaatsen goed maken en overschreed de eindmeet in tweeëntwintigste positie. Geen opmerkelijke score dus voor onze landgenoten maar hopelijk laat de opgedane ervaring hun toe volgend weekend een hoofdrol te spelen in de NEC-wedstrijden. De zege in deze tweede race ging naar Ben Barnicoat (Fortec), die op het podium werd vergezeld door Martin Kodric (Fortec) en Anthoine Hubert (Tech 1 Racing).

Foto's: Hans van Onsem & Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 14 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons