van der Horst

Formule Renault 3.5: Twaalf geselecteerde teams gekend - Norman Nato naar Dams

World Series by Renault 2012
World Series by Renault 2012
De organisatie van de World Series by Renault heeft een eerste lijst van twaalf teams gepubliceerd die geselecteerd werden om deel te nemen aan het seizoen 2013. Van de twaalf teams waren er elf ook al dit jaar actief in het kampioenschap enkel het Spaanse AV Formula is nieuw en vervangt het Team RFR. Ondertussen werd bekend dat de snelle Fransman Norman Nato bij het Franse Dams getekend heeft.
  • De Swert Opticiens
De vrijgeven lijst van teams die volgend jaar aan de start komen van de Formule Renault 3.5 wedstrijden in het kader van de World Series by Renault omvat geen verrassingen, alle teams die er dit jaar bij waren, op het Team RFR na, tekenen terug present. Dit laatste team wordt vervangen door AV Formula van oud-Formule Renault 3.5 vice-kampioen Adrian Valles. Ook twee teams werden op een reservelijst gezet en kunnen instappen moest één van de vaste teams afhaken. Op 25 februari zal de definitieve inschrijvinglijst bekendgemaakt worden. Ondertussen tekende Norman Nato, één van de tegenstanders van Stoffel Vandoorne in de Formule Renault 2.0, een contract bij Dams. Ook Vandoorne is in onderhandeling met het Franse team, maar zal toch rekening moeten houden met de komst van de Fransman, die niet alleen snel is maar bovendien dezelfde nationaliteit bezit als het team.

Geselecteerde teams

Arden Caterham Motorsport (Groot-Brittannië)
AV Formula (Spanje)
Carlin (Groot-Brittannië)
Comtec Racing (Groot-Brittannië)
DAMS (Frankrijk)
Fortec Motorsports (Groot-Brittannië)
International Draco Racing (Italië)
ISR (Tsjechië)
Lotus (Tsjechië)
P1 Motorsport (Groot-Brittannië)
Pons Racing (Spanje)
Tech 1 Racing (Frankrijk)

Reserve

Zeta Management (Italië)
MT Motorsport (Rusland)

Foto: Jean Michel Le Meur/DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 1 december 2012.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons