van der Horst

Hockenheim: Formule Renault NEC titel ontglipt Gilles Magnus

Gilles Magnus - R-Ace GP
Gilles Magnus - R-Ace GP
Gilles Magnus is dan toch niet de nieuwe Formula Renault Northern European Cup kampioen geworden. Op de omloop van Hockenheim vertrok onze landgenoot als favoriet en hij lag in de eerste race ook op kop toen hij van de koersdirectie een drive-through kreeg aangesmeerd voor het niet respecteren van de track limits. Achteraf bleek de sanctie ongegrond maar ondertussen pakte titelrivaal Michael Benyahia de volle punten. In de tweede race vertrok Magnus ver op de grid en kon in de wedstrijd wel aansluiten bij Benyahia maar hij geraakte er niet voorbij waardoor de titel na de ultieme manche alsnog naar de Marokkaan ging.
Yifei Ye - Josef Kaufmann Racing
Yifei Ye - Josef Kaufmann Racing
De twee wedstrijden werden gewonnen door Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing), vorig jaar nog de tegenstander van Gilles Magnus in het Franse formule 4 kampioenschap. In de eerste race ging hij teamgenoot Sacha Fenestraz en Red Bull junior rijder Richard Verschoor (MP Motorsport) vooraf. De tweede race zag opnieuw een dubbel voor de Josef Kaufmann Racing rijders, Ye bleef opnieuw Fenestraz voor. Alex Vartanyan (Arden) pakte de laatste podiumplaats voor Jarno Opmeer (MP Motorsport).

Gilles Magnus @ Hockenheim
Gilles Magnus @ Hockenheim
Bij de rijders voor het NEC kampioenschap lag Magnus op kop maar de drive through wierp hem terug buiten de top tien. Michael Benyahia kwam als negende algemeen over de finishlijn maar pakte in het NEC kampioenschap de volle punten en ging de laatste race in met 1 punt voorsprong op Magnus. In die tweede race startte Magnus pas als veertiende terwijl Benyahia vanop de achtste plaats de start nam. Magnus kwam nog terug op Benyahia maar slaagde er niet in om hem voorbij te gaan. Magnus verliest alzo onterecht de titel, maar kijkt nu al vooruit naar volgend jaar waar hij hoopt de stap te kunnen zetten naar de Eurocup.

Foto's: Niels Vaeck & Gilles Magnus
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 8 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons