van der Horst

Formule Renault Northern European Cup (NEC) presenteert gewijzigde kalender

Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
De Formula Renault NEC organisatie presenteert een gewijzigde kalender voor 2017. Deze aangepaste kalender, die geen overlappingen meer telt met de Formula Renault Eurocup, past nu volledig in het totaalplaatje van de Renault Sport Racing's single-seater strategie en biedt de piloten van beide kampioenschappen meer race-mogelijkheden.
De 2017 NEC series zal nu bestaan uit 5 manches, met het seizoen startend in Monza op 23-25 juni. Ook zullen de NEC teams de Eurocup deelnemers vervoegen tijdens de manche in Spa-Francorchamps op 22-24 september. De gecombineerde grid telt dan meer dan 40 wagens en de renners van het NEC-kampioenschap zullen zich kunnen meten met de Eurocup renners.
 
Formula Renault 2.0 Northern European Cup op Spa
Formula Renault 2.0 Northern European Cup op Spa
NEC Series manager Jurgen Evers: "Deze aanpassingen in ons programma werden niet licht genomen, maar zowel wij bij de NEC organisatie als Renault Sport Racing geloven dat dit aangepast programma heel attractief is voor zowel de teams als de jonge piloten. Ons doel dit jaar is om het NEC-kampioenschap terug op de kaart te zetten als de ideale opstapklasse naar de Eurocup toe, waar de strijd dit jaar weer hevig zal zijn."

 
Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
Formula Renault 2.0 Northern European Cup @ Spa
Tarik Ait Said – Sporting Manager Customer Racing, Renault Sport Racing: "De aanpassingen die doorgevoerd zijn voor de Eurocup in 2017 hebben bewezen dat ze zeer voordelig zijn voor het kampioenschap en wij geloven dat die ook een positief effect gaan hebben op het NEC kampioenschap. Met de Eurocup, de steun van de Renault Sport Academy en het Renault Sport Formula 1 Team, neemt het aangepaste NEC nu zijn eigen plaats in in onze single-seater strategie en biedt ze de piloten een eerste opstap in hun single-seater carrière."

Foto's: Formula Renault NEC & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 30 maart 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons