van der Horst

Formule RP1: Nieuwe instapklasse voor de Benelux

Bleekemolens Race Planet - Formule RP1
Bleekemolens Race Planet - Formule RP1
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar er is een nieuwe instapklasse in de eenzitterij op Benelux-niveau: de Formule RP1. De Formule RP1 is een initiatief van Bleekemolen Race Planet, de Nederlandse autosportfederatie KNAF èn de RACB. Het doel is om zowel beginnende als ervaren rijders een betaalbare eenheidsklasse in de eenzitterij met een professionele uitstraling te bieden. Inbegrepen in een seizoen is een opleiding en deskundige begeleiding zodat de piloot zich kan concentreren op dat waar het om gaat: racen!
Bleekemolens Race Planet - Formule RP1
Bleekemolens Race Planet - Formule RP1
KNAF-vicevoorzitter Hans Hugenholtz vertelt over het belang van een instapklasse in de Benelux: “Max Verstappen is vaandeldrager van een nieuwe lichting. Maar naast Max zijn wij in Nederland en België gezegend met veel goede rijders, zoals in de karting. Door het ontbreken van een instapklasse in eigen land, moesten deze talenten uitwijken naar het buitenland. Het gevolg is hoge kosten en onzichtbaar voor eigen fans en sponsors.” De Formule RP1, een idee van Michael Bleekemolen, is toegankelijk voor piloten vanaf 15 jaar en ouder. De bolides zijn identiek aan elkaar en worden gerund door de organisatie, die de wagens per raceweekend door middel van loting aan de deelnemers toekent. Het totaalpakket wordt voor een all-in prijs aangeboden en levert technische ondersteuning door monteurs en data engineers, begeleiding van de rijder, catering en promotie.

Bleekemolens Race Planet - Formule RP1
Bleekemolens Race Planet - Formule RP1
Het strijdwapen is een moderne en betrouwbare eenzitter die tot snelle rondetijden in staat is. De Formule RP1 weegt slechts 470 kilogram en wordt aangedreven door een 140 pk sterke Renault 1.6 krachtbron. Het chassis is gebouwd door het Franse Signatech Automobiles. De eenheidsklasse wordt een officieel Benelux-kampioenschap, weliswaar met voorlopig slechts één meeting op Belgische bodem. De kalender omvat zes meetings met iedere twee manches die verreden gaan worden op Circuit Zandvoort(3X), TT-Circuit Assen(2X) en Circuit Zolder. Met ruim 100 minuten track time per evenement en drie testdagen kan iedere deelnemer veel rijervaring opdoen. Media-aandacht zal er ook genoeg zijn met uitzendingen op televisie en internet. Bovendien wordt de aankomend kampioen getrakteerd op een test op een Formule 4 van MP Motorsport en steun bij een volgende stap op de formulewagenladder. De kostprijs voor een seizoen is bepaald op 66 500 euro.

Geïnteresseerd? Op dinsdag 16 januari kan er op Circuit Zandvoort kennis worden gemaakt met de Formule RP1 tijdens de testdag of neem contact op met onderstaande organisaties.

Bleekemolen Race Planet, Sebastiaan Bleekemolen (sebastiaan@bleekemolen.com, tel. nr. +31 (0)653197148)
KNAF, Maarten van Wesenbeeck (info@knaf.nl, tel. nr +32 (0) 88-0047888)

Foto's: Bleekemolens Race Planet



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit op vrijdag 5 januari 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons