van der Horst

FR 2.0 Eurocup: Podiumplaats voor Max Defourny in Monza

Start race 2 Monza
Start race 2 Monza
Op het circuit van Monza vonden dit weekend drie races voor de Eurocup Formule Renault 2.0 plaats. Onze landgenoot Max Defourny (R-Ace GP) tekende present en hoopte weer een glansprestatie neer te zetten. De kwalificaties verliepen echter moeizaam door het drukke verkeer en onze landgenoot kon zich niet vooraan kwalificeren waardoor hij op achtervolgen was aangewezen. Toch kon hij weer belangrijke punten scoren met een achtste, een tweede en vierde plaats. Defourny staat in de tussenstand op de tweede plaats achter Lando Norris.
  • Hamofa Performance
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
In de eerste race nam Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) bij de start de koppositie over van Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing) die van op de pole was vertrokken. De posities zouden niet meer wijzigen tot aan de meet. Harrison Scott (AVF) pakte de laatste podiumplaats. Max Defourny vertrok van op plaats acht en het was op diezelfde positie dat hij de race ook beëindigde.

Voor de tweede race op zaterdag was het Norris die van op de pole startte, maar Boccolacci die het beste weg was en ook de race won. Defourny had ditmaal meer geluk hij kon opklimmen tot plaats twee, de derde plaats ging naar Sacha Fenestraz (Tech 1). Norris zakte weg tot de zevende positie.

De derde race werd op zondag betwist en ook hier werd de race al beslecht bij de start, Harrison Scott (AVF) was het beste weg en nam de koppositie over van de poleman Dorian Boccolacci. Niemand kon Scott nog bedreigen en hij won voor Norris en Boccolacci. Defourny startte als zevende, won enkele plaatsen in de race en werd alsnog vierde.

Foto's: Renault Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 4 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons