van der Horst

FR 2.0 NEC: Hockenheim: Norris en Defourny op het podium bij race 1

Podium race 1 Hockenheim
Podium race 1 Hockenheim
De strijd om de titel in de Formula Renault 2.0 Northern European Cup is nog niet definitief beslecht tussen Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) en Max Defourny (R-ace GP), maar de Brit heeft staat wel weer een stapje dichter bij de titel na zijn tweede plaats in de eerste race in Hockenheim. Defourny eindigde derde maar moet in de titelstrijd dus weer enkele puntjes toegeven op Norris. De zaterdagrace werd gewonnen door Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing).
Start race 1 Hockenheim
Start race 1 Hockenheim
De race startte op een droge baan maar enkele minuten later begon het hevig te regenen wat resulteerde in een onderbreking van de race met de rode vlag. Na de herstart gingen verscheidene rijders in de fout waarna er besloten werd om de race definitief te beëindigen me een tweede rode vlag. Sacha Fenestraz die van bij het begin van de race aan de leiding reed werd uitgeroepen tot winnaar. Lando Norris die van de pole startte slaagde er in om een oprukkende Defourny achter zich te houden, zijn tweede plaats leverde hem belangrijke punten op voor de titel waardoor hij nu 52 eenheden voorsprong heeft op de Belg en dat terwijl er nog 60 punten te verdienen zijn. De vierde plaats ging naar Bartłomiej Mirecki (BM Racing Team), hij ging Robert Shwartzman (Josef Kaufmann Racing) en Alexander Vartanyan (Fortec Motorsports) vooraf.

Foto's: Formula 2.0 North European Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons