van der Horst

François Verbist & Jean-Michel Baert richten nieuw TCR-team op

Stefano Comini - Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS
Stefano Comini - Comtoyou Racing - Audi RS 3 LMS
François Verbist en Jean-Michel Baert slaan in 2017 de handen in elkaar met de oprichting van een nieuw team. Onder de naam Comtoyou Racing kwam Baert de voorbije jaren al in actie in de Blancpain GT Sports Club en VW Fun Cup, met de technische ondersteuning van WRT, maar nu richt hij zijn pijlen op een zelfstandig internationaal project samen met Verbist. Eerder sijpelde het nieuws al door dat François Verbist WRT had verlaten, nochtans was hij een van de stichtende leden van het team. Op het programma staat een deelname aan de TCR International Series met een Audi RS 3 LMS, en dat met niemand minder dan dubbel én regerend kampioen Stefano Comini.
Jean-Michel Baert - WRT Audi
Jean-Michel Baert - WRT Audi
Comtoyou Racing is gebaseerd in Waterloo en sinds eind 2015 actief in de European VW Fun Cup. “Soms zijn er in het leven van die mogelijkheden die je niet kan laten liggen. Die momenten waarop alle puzzelstukjes perfect in elkaar passen, weet je wel”, stelt teambaas Jean-Michel Baert. “Dit project werd in minder dan een week tijd op poten gezet! Audi Sport Customer Racing wou een Audi RS 3 LMS laten rijden in de TCR International Series en omdat ik met onze Audi R8 LMS al een hele tijd klant bij hen ben, hebben ze me gecontacteerd."

René Verbist & Marc Van Dalen
René Verbist & Marc Van Dalen
"Tegelijk was François Verbist beschikbaar om het team te organiseren, zowel op logistiek als op technisch vlak", ging Baert verder. "En dan bleek Stefano Comini op enkele dagen voor de start van het seizoen zonder stuur te zitten. Het vooruitzicht om met het nummer 1 te kunnen rijden, wekte alleen maar meer enthousiasme los. In vijf dagen tijd hebben we alles op poten gezet, trokken we naar Neuburg om bij Audi Sport Customer Racing een wagen af te halen en die is nu al onderweg naar Georgië.”

René Verbist & Vincent Vosse
René Verbist & Vincent Vosse
“Ja, dit hele opzet is wel een beetje zot!" aldus Verbist. “Tussen het eerste telefonische contact met Audi Sport Customer Racing en de ontvangst van de auto zaten amper 48 uur. We krijgen van het merk een logistieke steun om de kwaliteiten van de Audi RS 3 LMS in deze mondiale competitie te tonen. Alles werd maar laat beslist en het moge duidelijk zijn dat we graag wat meer tijd hadden gehad om ons voor te bereiden, bijvoorbeeld door voor de start van het seizoen enkele tests af te werken. Maar ik ben er zeker van dat we in ons team heel vakkundige mensen rondlopen hebben en ik ben er dus van overtuigd dat we in ons opzet zullen slagen.”

Stefano Comini
Stefano Comini
Het team ambieert niets minder dan de titel, een bekroning waarmee Comini zichzelf nog wat prominenter in de geschiedenisboeken zou kunnen werken. Toch leverden de twee titels van de afgelopen jaren de 27-jarige Zwitser nog niet veel blijdschap op, naar verluidt zou hij zelfs nog steeds niet vergoed zijn door hoofdsponsor Léopard voor afgelopen seizoen. "‘Geen twee zonder drie’ luidt het spreekwoord en ik moet toegeven dat ik al stilletjes aan het dromen ben van een derde titel, voor de derde keer met een ander merk bovendien!” vertelt Comini.

Foto's: Arne Simons, Niels Vaeck, Georges De Coster & Comtoyou RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR International Series op woensdag 22 maart 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons