van der Horst

Francorchamps: Zege voor Villorba Corse Ferrari – Soulet/Ide derde

Start race 2
Start race 2
De Scuderia Villorba Corse Ferrari heeft de tweede GT Open race van het weekend gewonnen. De Ferrari 458 Italia van Andrea Montermini en Davide Rigon startte als tweede op een nog vochtige piste en koos net als het merendeel van het veld om op slicks te starten. Ondanks het voordeel dat de GT3’s in deze moeilijke omstandigheden genoten, kon de Super GT-wagen (GT2) stelselmatig oprukken en in de slotminuten nog de leiding afnemen van de verrassende Leipert Lamborghini die in het eerste deel van de wedstrijd door Peter Kox werd bestuurd. De start gooide zowel voor de Corvette van Bert Longin als de GPR Aston Martin van Ide/Soulet roet in het eten, deze laatste maakte nog een sterke comeback en mocht uiteindelijk als derde op het algemene podium plaatsnemen.
  • Prospeed Competition
Start GT Open
Start GT Open
Het had niet veel gescheeld of we waren de deelnemende Belgen al meteen kwijt geraakt bij de start. Zo werd de Corvette van Diederik Sijthoff (teamgenoot Bert Longin) rondgetikt door de Seyfarth Mercedes #61, zonder schade kon de wagen zijn weg vervolgen maar niet veel later zorgde een tik van een Russische SMP Ferrari voor de opgave met een kapotte ophanging. Ook in het GPR-kamp geen vlekkeloze start, Maxime Soulet kon niet profiteren van zijn vierde startpositie en werd net als de Corvette in een spin getikt en kon daarop beginnen aan een inhaalrace. Dat lukte uiteindelijk meer dan behoorlijk en Enzo Ide kon in de tweede stint ondanks de extra handicapseconden het algemene podium binnehalen, in laatste instantie moest hij enkel nog de sterk opzettende Villorba Corse Ferrari voorlaten.
 
Leipert Motorsport - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Leipert Motorsport - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Een van de verrassingen van de race was de Leipert Motorsport Lamborghini die gestart werd door Peter Kox. De Nederlander liet nog maar eens zijn klasse zien door op de drogende piste in geen tijd doorheen het veld te snijden. Zijn teamgenoot Fabian Hamprecht presteerde meer dan behoorlijk maar moest pas in de laatste minuten de leiding nog afstaan aan de winnende Ferrari. De V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli en Miguel Ramos kon de pole positie niet omzetten in een zege maar moest uiteindelijk vrede nemen met een vierde plaats net naast het podium.


Foto's: Arne Simons & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zondag 8 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons