van der Horst

Fuji: Podium voor Bertrand Baguette

ARTA Honda NSX-GT
ARTA Honda NSX-GT
Bertrand Baguette is in Fuji derde geworden in de tweede manche van het Super GT kampioenschap. Het was een chaotische race waar crashes en penalty’s het klassement overhoop gooiden. De Honda NSX ARTA van Tomoki Nojiri en Nirei Fukuzumi werd als winnaar uitgeroepen. Bertrand Baguette die samen met Kazuki Hiramine de Impul Nissan Z deelt werd als derde geklasseerd.
  • St. Paul
De tweede manche van de Super GT werd verreden op een woensdag. In het begin van de race vochten Sacha Fenestraz en Sho Tsuboi, beiden op TOM”S Supras, om de leiding. Na de eerste pitstops zorgde een sortie van een Mercedes-AMG GT3 voor een eerste Full Course Yellow die daarna omgezet werd naar een rode vlag situatie om toe te laten om de brokstukken op te ruimen en de bandenmuur te herstellen. Na een onderbreking van 20 minuten werd de race hervat, maar Ritomo Miyata, op dat ogenblik op de tweede plaats, misremde zich en reed in op de Toyota van teamgenoot Giuliano Alesi waardoor beide wagens terugvielen naar respectievelijk de derde en de vijfde plaats. Sekiguchi (Toyota) nam de leiding over voor Takaboshi (Nissan). Maar deze laatste reed op volle snelheid de vangrails in bij een poging om een tragere wagen te vermijden. De Nissan werd tot schroot herleid waarop de race opnieuw werd stilgelegd.
 
Na een lange onderbreking werd de race hervat voor een duur van 10 minuten. Sekiguchi lag nog op kop voor Miyata, maar beide rijders kregen een penalty, de eerste voor een inbreuk in het gesloten wagenpark, de tweede voor zijn aanrijding met Alesi. Zo werd de Honda van Nojiri en Fukuzumi tot leider gepromoveerd voor de Toyota van Tsuboi en Alesi. Baguette en Hiramine werden zo derde van een race die eindigde onder safety car procedure omdat de maximum tijdslimiet bereikt was.

Foto: Super GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Super GT op woensdag 4 mei 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons