van der Horst

Fuji: Podiumplek voor Bertrand Baguette

Team Impul - Nissan GT-R Nismo GT500
Team Impul - Nissan GT-R Nismo GT500
Afgelopen weekend stond de Fuji 100 Lap Race op het programma van het Super GT-kampioenschap en onze landgenoot Bertrand Baguette eindigde er samen met teamgenoot Kazuki Hiramine als tweede in de Team Impul Nissan. Het Belgisch-Japanse duo moest als zevende starten en klom op richting het podium, alleen konden de Nissan bolides niets beginnen tegen de TGR Team KeePer's TOM'S Toyota van Sascha Fenestraz en Ritomo Miyata.
Terwijl Baguette en Hiramine een opmars maakten van uit de achtergrond, was het de Kondo Racing Nissan van Daiki Sasaki en Kohei Hirate die het heft in handen had genomen tijdens de eerste helft van de race, maar in de laatste 30 ronden trok de Toyota van Fenestraz en Miyata het laken naar zich toe. Met hun 23 jaar gemiddeld zijn zij de jongste winnaars ooit in GT500. Baguette en Hiramine konden zich een weg naar voren banen en konden zelfs hun merkgenoten voorbij gaan voor de tweede plaats, terwijl Sasaki en Hirate tevreden moesten zijn met plaats drie.

In GT300 ging de overwinning richting de uittredende kampioen, BRZ R&D Sport Subaru van Takuto Iguchi en Hideki Yamauchi, overigens voor de laatste zijn honderdste race in het kampioenschap. De GAINER Nissan van Hironobu Yasuda en Keisuke Ishikawa eindigde als tweede, terwijl Takashi Kobayashi en Kakunoshin Ota met hun Team UpGarage Honda de top drie vervolledigden.

Foto: Super GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 8 augustus 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons