van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Porsche en Mercedes rijders op weg naar IndyCar?

Brendon Hartley
Brendon Hartley
Nadat Porsche en Mercedes het einde van hun programma's in respectievelijk WEC en DTM en de overstap naar Formule E hebben aangekondigd, komen er heel wat top rijders rijders op de markt die andere oorden zullen moeten opzoeken om hun carrière verder te zetten. Zo staat ondermeer Brendon Hartley op een shortlist om de overstap te maken naar de IndyCar Series.
  • AG Metals
Robert Wickens
Robert Wickens
Schmidt Peterson Motorsports is op zoek naar een tweede coureur voor 2018 nadat het Mikhail Aleshin zag vertrekken op vraag van SMP Racing. Hiervoor kijkt men niet alleen naar Amerika, maar laten ze hun oog ook vallen op rijders uit Europese en wereldkampioenschappen. Co-eigenaar Sam Schmidt verklapte al dat men een short-list heeft opgesteld van maar liefst 28 rijders. Op die lijst treft men niet de minste namen aan: naast de twee invallers wordt ook onder meer Brendon Hartley, Robert Wickens en Earl Bamber genoemd. Verschillende bronnen lieten al vallen dat Hartley op de radar stond van Honda en ook Wickens liet uitschijnen dat hij een overstap ziet zitten.

Start van IndyCar Grand Prix in Watkins Glen
Start van IndyCar Grand Prix in Watkins Glen
Dat er velen hun oog laten vallen op de IndyCar is niet onlogisch. Het is een competitief kampioenschap waar men naast de vaste waarden ook heel wat rijders rijders met een verleden in de Formule 1 of endurance-kampioenschappen aantreft. Dit jaar liet Fernando Alonso nog verstek voor de Grote Prijs van Monaco om mee te dingen in de iconische race in Indianapolis en liet ook al verstaan dat hij niet weigerachtig staat tegenover een overstap van de F1 naar de IndyCar. De plaatsjes worden dus duur volgend seizoen in Amerika.

Foto's: Martijn Wouters, Arne Simons en IndyCar

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 12 september 2017.
  • Inforegio

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons