van der Horst

Gaw (Aston Martin): “Als Ford wil winnen, zal Ford winnen”

Chip Ganassi Racing - Ford GT
Chip Ganassi Racing - Ford GT
De consternatie over het dominante optreden van Ford Chip Ganassi Racing in de 24 uren van Le Mans blijft ook voortwoeden in de paddock op de Nürburgring, waar dit weekend het “vervolg” van het WEC-seizoen op gang geschoten wordt. Iemand die heel mondig was in zijn mening over het Balance of Performance debacle in Frankrijk was John Gaw, teambaas van Aston Martin Racing. “Als Ford wil winnen, zal Ford winnen… zoveel werd duidelijk in Le Mans”, verklaarde hij tegenover Autosport.be.
  • Dreamdrive
AMR - Vantage V8 GTE
AMR - Vantage V8 GTE
Aston Martin beschikt met de Vantage V8 over de oudste wagen van het veld en heeft dus alle belang bij een evenwichtige BoP. “Als Ford bereid is om zijn ware snelheid te laten zien, dan zullen ze ook de overige races winnen”, zei Gaw. “De FIA heeft twee taken: de veiligheid verzekeren en eerlijkheid garanderen. We hopen dat ze ook dat laatste voldoende in acht zullen nemen.” 

De Brit verklaarde voorts dat de huidige GTE-bolides makkelijk vier tot vijf seconden sneller zouden kunnen gaan, terwijl hij de leeftijdshandicap van de Vantage V8 GTE relativeerde. Volgens hem is het immers de taak van de BoP om dat gegeven weg te werken. “Het BoP-proces in het FIA WEC is niet transparant momenteel, we kunnen enkel het gevolg ervan waarnemen. Er moet dringend meer transparantie komen!”

AMR - Vantage V8 GTE
AMR - Vantage V8 GTE
Ford liet in een recente reactie aan motorsport.com dan weer uitschijnen dat men het BoP-gegeven beter kan terugdringen en terug meer de nadruk leggen op een strikt technisch reglement, waarbinnen de constructeurs de vrijheid krijgen om simpelweg de snelste wagen te ontwikkelen. De Ford GT roept op dat vlak echter veel bedenkelijke blikken op aangezien de wagen de facto een prototype is… waarvan men nog steeds aan het uitdokteren is hoe er een straatversie kan van worden afgeleid.

Foto's: Vincent Wouters Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 23 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons