van der Horst

Geen 1 aprilgrap: jokerronde komt er (voorlopig) niet

Circuit Moulay El Hassan - Marrakech
Circuit Moulay El Hassan - Marrakech
Géén jokerronde in Marrakech waar volgende week het nieuwe WTCC-seizoen van start gaat. De joker lap zoals we die kennen uit het rallycross, hier bedoeld om meer leven in de brouwerij te brengen op doorgaans inhaalarme stratenomlopen, wordt hoofdzakelijk om veiligheidsredenen uitgesteld tot de meeting in het Portugese Vila Real.
Eurosport Events, de promotor van de serie, vond het introduceren van de innovatie op het smalle
Circuit Moulay El Hassan te link. Gezien het startveld slechts zestien wagens telt en een seizoenstart doorgaans toch al  meer verrassingen inhoudt, leekt het WTCC-baas François Ribeiro in overleg met de FIA gepast de nieuwigheid uit te stellen. Temeer omdat het naar verluidt zowat onmogelijk bleek de configuratie van de omloop daartoe aan te passen gezien Marokko de voorbije vijf maand zonder regering en dus ook zonder daartoe bevoegde bewindslui zat.

Spectaculaire chicane leent zich tot jokerlus
Spectaculaire chicane leent zich tot jokerlus
In het Portugese Vila Real daarentegen is zulks een ingreep best wel mogelijk. Dit ter hoogte van de chicane nabij de start & finish die men in de openingsronde van beide races sowieso toch al verplicht links (in casu rechts) laat liggen. Het wordt meteen ook de enige kans om de spektakelwaarde ervan te evalueren aangezien ook de omloop in de straten van Macau zich niet tot een dergelijke jokerronde leent.

Foto's: Hans van Onsem & FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 31 maart 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons