van der Horst

Geen 12H Zolder - Circuit moet plots deuren sluiten

Circuit Zolder
Circuit Zolder
Hoewel Circuit Zolder zich opmaakte om dit weekend de 12 Uur van Zolder - de race die de eerder verplaatste 24 Hours of Zolder moest vervangen - te organiseren, moet het Limburgse circuit nu onverwacht toch de deuren sluiten. De overheid geeft namelijk geen toestemming voor de organisatie van de wedstrijd, de huidige impact van de coronacrisis in het achterhoofd houdend. De gevolgen gaan mogelijk echter verder dan enkel de race komend weekend, want Circuit Zolder spreekt over het voorbereiden van het seizoen 2021 en dus is er mogelijk ook geen sprake meer van fietsers, moto's en trackdays.
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
De annulatie betekent naar alle waarschijnlijklheid ook dat zowel de Belcar als de Supercar Challenge, de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5 Cup en de Historic Cup geen seizoensfinale meer zullen afwerken, al houden Dick van Elk en de zijnen wel nog de datum van 6 december achter de hand voor een mogelijke afspraak in Assen. Voor het Belcar Endurance Championship, nog steeds het Belgisch Kampioenschap uithouding op circuit, gaat de titel daardoor voor het tweede opeenvolgende jaar naar de Belgium Racing Lamborghini van Nicolas Saelens en Dylan Derdaele.

VR Racing by Qvick Motors - BMW E30 M3
VR Racing by Qvick Motors - BMW E30 M3
Bij de Supercar Challenge, Fiesta Cup, Mazda Cup en de Belcar Historic Cup voeren respectievelijk John de Wilde, Kenny Herremans, Milan Teekens en Dirk Van Rompuy/Erik Qvick de ranking aan. Over het al dan niet invoeren/schrappen van (extra) schrapresultaten of het doortrekken van het seizoen 2020 naar begin volgend jaar, is nog niets geweten.


Vorige week werd om de gekende reden ook de Ypres Rally reeds afgelast, terwijl o.a. ook de VW Fun Cup en BGDC de Belgian Autumn Races in Spa-Francorchamps geannuleerd werden. De Belgische autosport lijkt dus voortijdig in winterslaap te gaan, zeker wat betreft de evenementen op circuit.

Integraal persbericht Circuit Zolder

Gisterenavond ontving Circuit Zolder een negatief advies van de overheid voor de organisatie van de 24 Hours of Zolder.
Eerder deze week werd het licht nog op groen gezet voor dit event, maar de blijvende stijging van het aantal besmettingen met het COVID-19 virus heeft ervoor gezorgd dat dit advies werd ingetrokken.  
Met veel spijt in het hart dient Circuit Zolder alle geplande wedstrijden die tijdens dit event zouden verreden worden te annuleren.
 
Graag willen wij alle teams, piloten, promotoren, sponsors, vrijwilligers en medewerkers danken voor het vertrouwen dat ze in de organisatie van de Circuit Zolder, 24 Hours of Zolder en BELCAR stelden.
Jullie oneindige inzet en steun heeft het succes van Circuit Zolder in dit bijzonder jaar mogelijk gemaakt.
 
Wij gaan alvast aan de slag om er in 2021 een mooi race seizoen van te maken en hopen dat jullie allen gezond en wel blijven.

Foto's: Ronald Janssens, Martijn Wouters & Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op maandag 2 november 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons