van der Horst

Geen Alonso noch Verstappen bij Ferrari in 2018

Sergio Marchionne-president Ferrari en Bernie Ecclestone
Sergio Marchionne-president Ferrari en Bernie Ecclestone
Fernando Alonso mag zijn ambitie om nogmaals bij Scuderia Ferrari te rijden terug opbergen. Ferrari-president Sergio Marchionne heeft laten weten dat er geen interesse is om de Spanjaard terug naar Maranello te halen. Alonso reed voor Ferrari tussen 2010 en 2014, bij wie hij twee keer vice-kampioen werd. Eind dit jaar loopt zijn contract bij McLaren af, en omdat Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen ook geen verbintenis hebben met de Italiaanse renstal voor 2018 werd er gespeculeerd over een eventuele terugkeer. Ook Max Verstappen zijn naam werd meermaals gelinkt met het Steigerend Paard maar dat werd met klem ontkent door Red Bull-teambaas Christian Horner.
  • Prospeed Competition
Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
“Alonso heeft dan misschien wel de wens geuit om terug te keren naar Ferrari, maar hij heeft van onze kant niet de door hem gewenste reactie ontvangen”, zei Marchionne aan Motorsport.com. “We hebben geen interesse.” En wat betreft Verstappen: we hebben niets getekend.” Op de vraag of Vettel volgend jaar bij Ferrari zal blijven zei hij: “Ik liet het hem duidelijk weten dat indien hij graag wil blijven, wij zijn contract zullen verlengen. Het is geheel zijn keuze.” Over Räikkönen was de Canadese-Italiaan minder enthousiast en noemde de 'Iceman' - volgens Reuters – lui. “Uiteraard wil ik graag goed presteren, en mijn team ook. Ik kan enkel mijn uiterste best doen. Het is niet zo dat ik het niet probeer”, aldus Kimi over de uitspraak van zijn baas aan de media. “Helaas loopt het niet altijd van een leien dakje. We blijven hard werken en het komt zeker goed."

Max Verstappen, Fernando Alonso & Stoffel Vandoorne
Max Verstappen, Fernando Alonso & Stoffel Vandoorne
Volgens geruchten zou Verstappen aan zijn Red Bull-team hebben gevraagd om in 2019 de renstal te mogen verlaten om zo naar Ferrari te trekken. Dit werd ontkent door Christian Horner. “Dit is complete onzin”, reageerde Horner op het gerucht. “Hij heeft een contract voor 2019. Na 2019 is hij een vrij man.” Bij Red Bull Racing zijn ze tevreden over hun rijders en het ziet er niet naar uit dat dit volgend seizoen zal veranderen. “Hij blijft zeker bij het team”, zei vader Jos afgelopen weekend aan het Britse Sky Sports F1. Verstappen doorloopt nu wel een moeilijk seizoen. Afgelopen zondag moest hij weer vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Doch maakt Horner zich absoluut geen zorgen over de jonge Limburger. “Hij rijdt op een geweldig niveau en wanneer het eens goedkomt dan wint hij zomaar drie races op rij.”, voorspelt de hoopvolle Brit.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 10 juli 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons