van der Horst

Geen GP in Japan, ook andere races in gevaar

Start GP van Japan 2018
Start GP van Japan 2018
Nee, we zijn nog altijd niet helemaal verlost van de Covid 19-pandemie. Vooral verre reizen blijven een probleem, zoals vandaag ook blijkt uit de annulering van de Grote Prijs van Japan. De Formule 1-race had normaal op 10 oktober moeten plaatsvinden en is al de vijfde manche die dit seizoen noodgedwongen wordt geschrapt. Erger nog: ook de wedstrijden in Turkije, Mexico en Brazilië hangen aan een zijden draadje.
Na afloop van de Olympische Spelen in Tokio, heeft de Japanse regering laten weten dat het geen vertrouwen heeft in de organisatie van een Formule 1-race op het ciruit van Suzuka. De Japanse Grote Prijs wordt op die manier al voor het tweede jaar op rij geannuleerd. Ook de wedstrijden in China, Canada, Australië en Singapore gingen eerder al voor de bijl.

Sergio Perez - Racing Point
Sergio Perez - Racing Point
Door de aanhoudende pandemie en de daarbij gepaard gaande reisbeperkingen blijven ook andere races op de F1-kalender onzeker. Motorsport.com meldt dat zowel Turkije, Brazilië als Mexico twijfelachtig zijn door de verplichte quarantaine van tien dagen voor wie vanuit Groot-Brittannië reist. Aangezien de meeste teams daar zijn gevestigd, betekent dat dus dat er gezocht moet worden naar een oplossing.

Foto's: Racing International Photography, Racing Point



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op woensdag 18 augustus 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons