van der Horst

Geen plaats voor Fernando Alonso bij Porsche en Toyota

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Met de deelname van Fernando Alonso aan de Indianapolis 500 enerzijds en de 6 Hours of Spa dit weekend anderzijds, zwengelen ook de geruchten omtrent een deelname van de Spanjaard aan de 24 Heures du Mans weer aan. Alonso aast op de triple crown, een zege in de GP van Monaco, de 24 Heures du Mans en de Indy 500, en daarvoor zou hij in gesprekken zijn met Porsche voor een LMP1-zitje. Porsche-teamchef Andreas Seidl veegde gisteren in een gesprek met onder meer Autosport.be die geruchten volledig van tafel.
Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
"Dat (een deelname van Alsonso n.v.d.r.) ligt niet op tafel langs onze kant, want we hebben maar twee wagens en dat zie ik voor volgend jaar niet veranderen. We zijn uitermate tevreden met de zes rijders die we hebben en wij maken plannen op lange termijn. Momenteel is dat onderwerp dus niet ter discusie. Het zou eenvoudiger geweest zijn in 2015 met de derde wagen; we hebben toen gepraat maar uiteindelijk zijn we niet tot een vergelijk gekomen", aldus Porsche LMP1-teamchef Andreas Seidl.

Rob Leupen - Toyota Gazoo Racing Team Director
Rob Leupen - Toyota Gazoo Racing Team Director
Ook bij Toyota moet Alonso niet aankloppen, zo bleek toen Autosport.be de vraag stelde aan Rob Leupen. "Alonso heeft niet gepolst bij mij, en dit is tevens niet aan de orde. Onze huidige piloten zijn goed en als bijvoorbeeld Alonso komt, zal het ook voor het geld zijn en dan moet je kiezen tussen geld inzetten op de renner of geld inzetten op de huidige renners en de wagen. Mijn keuze is heel simpel dan. Ik ontken niet dat hij snel is, maar gezien onze rennersparen, waar ik tevreden van ben, zou ik het niet wijs vinden om die te verstoren."

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Het dichtst dat Alonso in het recente verleden bij de start van de 24 Heures du Mans kwam, was het op gang vlaggen van de editie 2014. Ondanks de voornoemde contacten met Porsche startte hij het jaar nadien uiteindelijk niet, vermoedelijk wegens een veto van de troepen van Ron Dennis. Afgelopen winterperiode nam het team evenwel afscheid van Dennis en zijn vertrouwelingen en dat opent mogelijk deuren voor Alonso. Het is duidelijk dat de voormalig wereldkampioen F1 niet is opgezet met de prestaties van de McLaren-Honda in de F1 en dat zijn team ver wil gaan om hem tevreden te houden, getuige de toelating om hem te laten deelnemen aan de Indy 500.

Foto's: Racing International Photography & Porsche AG  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons