van der Horst

Geen races buiten de Benelux voor de Supercar Challenge in 2018

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
In het jaaroverzicht van het seizoen 2017 van de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge dat op RTL TV werd uitgezonden, blikt de organisatie ook al vooruit naar het seizoen 2018. Voor de Supercar Challenge staan er in 2018 acht manches en dus zestien races op de kalender, voor de GT & Prototype Challenge zijn dat zes manches en dus twaalf races. Opvallend feit is dat volgend jaar alle races binnen de Benelux gehouden worden, geen uitstappen meer dus naar de Red Bull Ring, Brands Hatch en de Nürburgring.
  • Dreamdrive
DRDO - BMW GTR
DRDO - BMW GTR
De aftrap van het seizoen 2018 voor de Supercar Challenge alsook de GT & Prototype Challenge wordt gegeven op de omloop van Spa-Francorchamps in het kader van Spa 400 op 15 april. Datzelfde weekend wordt dus ook het BGDC seizoen in gang geschoten op de Ardeense omloop. Daarna gaat het richting Zandvoort waar in het Pinkersterweekend (19-21) mei beide series opnieuw in actie komen. Op 1 juli staan zowel de Supercar Challenge als de GT & Prototype Challenge op het programma van de Zolder Superprix. Later op de maand, namelijk op 15 juli komt enkel de Supercar Challenge in actie op de omloop van Zandvoort.

Pitlane 2017 Spa Racing Festival
Pitlane 2017 Spa Racing Festival
De tweede helft van het seizoen vangt aan op de omloop van Assen op 19 augustus tijdens de Gamma Racing Days. Op 16 september trekken de deelnemers aan de Supercar Challenge terug richting Zolder waar ze rijden in het voorprogramma van de FIA Truck GP, maar deze uitstap dient echter nog bevestigd te worden. Beide series komen daarna aan de start tijdens het Spa Racing Festival op 30 september. Net als de vorige jaren wordt het seizoen afgesloten te Assen ter gelegenheid van de Finale Races waar allebei de series geprogrammeerd staan.   

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op donderdag 23 november 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons