van der Horst

Geen verdere sancties tegen Sebastian Vettel

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel heeft geen extra straf gekregen voor het incident met Lewis Hamilton tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan. De internationale autosportfederatie FIA heeft de bewuste actie – waarbij de WK-leider inreed op de auto van zijn rivaal Lewis Hamilton – onderzocht en besloten om geen verdere straf op te leggen. In Parijs werd Vettel op het matje geroepen door de FIA. De autosportfederatie nam genoegen met de excuses van de Ferrarist, ook al werd zijn rijgedrag afgekeurd. Doch zal de vandaag 30 jaar geworden voormalige wereldkampioen tijdens zijn vrije tijd dit jaar zijn medewerking moeten verlenen aan educatieve activiteiten gedurende evenementen van de FIA.
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Tijdens een incidentrijke race in Baku was het voorval tussen Vettel en Hamilton het meest besproken incident. De Duitser reed pal op de achterkant van de Mercedes van zijn rivaal, toen die opeens vaart minderde. Hierdoor raakte de Ferrarist over zijn toeren waarna hij naast de Zilverpijl ging rijden en vervolgens deze ook aanreed. Uiteindelijk kreeg hij van de stewards een tien seconden stop en go penalty - en drie strafpunten op zijn licentie - aan zijn broek. Vorige week liet de FIA weten het voorval verder te onderzoeken. Vettel excuseerde zich voor zijn actie aan een panel van FIA-directeurs en deze besloot om zijn excuses te aanvaarden en hem geen extra straf op te leggen. Bij een nieuw voorval dreigt de FIA wel om de zaak naar het Internationaal Tribunaal door te verwijzen.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
"Ik zou wat willen verduidelijken met betrekking tot de incidenten in Baku," luidt het in een mededeling van de Duitser. "Bij de herstart werd ik verrast door Lewis (Hamilton) en reed ik hem achteraan aan. Achteraf bekeken geloof ik niet dat hij slechte bedoelingen had. In het heetst van de strijd heb ik overgereageerd en daarom wil ik mezelf rechtsreeks bij Lewis verontschuldigen, maar ook bij de mensen die de wedstrijd hebben gevolgd. Ik besef dat ik niet het goede voorbeeld heb gegeven.” Het komende jaar moet Vettel als wijze van straf van de FIA jongere rijders bijstaan in de F2, F3 en F4. "Ik had niet de bedoeling om Lewis in gevaar te brengen, maar ik begrijp dat ik een gevaarlijke situatie heb veroorzaakt. Daarom zou ik mijn excuses willen aanbieden aan de FIA.” Verder liet Vettel verstaan de beslissingen van vandaag en in Baku te respecteren. Tevens is hij vastberaden om zijn geliefde sport verder op een voorbeeldige manier te vertegenwoordigen.

Foto's: Georges De Coster
 




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 3 juli 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons