van der Horst

Geslaagd Skylimit Car Club & Classic weekend

CRAC Formula Cars
CRAC Formula Cars
Op 2 en 3 april vond het eerste van drie dit jaar georganiseerde car club weekends op Circuit Zolder door Skylimit Events plaats. De lente-editie stond genoteerd als Skylimit Car Club & Classic weekend waarbij CRAC Belgium (Classic Racing Automobile Club Belgium) dus een belangrijke bijdrage leverde aan het aantal aanwezige wagens. Zon en droog weer zorgden dat, niettegenstaande de lage temperaturen, de opkomst bij zowel de deelnemers aan de trackdays, als bij het publiek hoog lag.
Car Clubs/Street Cars
Car Clubs/Street Cars
Vriestemperaturen gedurende de nacht, maar gelukkig viel het weer en dan vooral op zondag nog mee waardoor Skylimit Events en dan vooral op zondag kon rekenen op een goed gevulde paddock. Ook het publiek liet het niet afweten en talrijke nieuwsgierigen kwamen zich vergapen aan de in de paddock opgestelde uitgebouwde bolides of volgden aandachtig de activiteiten op de piste. Er stonden dan ook verschillende sessies gepland verdeeld over “Free driving”, “Car Clubs/Street Cars”, “CRAC Formula Cars” en “Classic Touring Cars before 2000”

CRAC Formula Cars
CRAC Formula Cars
Terwijl we bij de Free driving en de Car Clubs een hele selectie aan minder of meer aan de piste aangepaste toerwagens te zien kregen waren het dit weekend toch de classic cars die de show stalen. Vooral bij de Formula Cars was de opkomst hoog en vielen er verscheidene beauty’s te ontdekken. Formule Ford, Formule Super Ford, Formule Opel Lotus, Formule V, Proto 2L. en zelfs formule 3 waren vertegenwoordigd op de piste. Bij de Classic Touring Cars waren ook verschillende merken vertegenwoordigd. Porsche, Ford, BMW, Volvo, Alfa Romeo, Mini, Opel, Simca, MG of VW, allen waren ze vertegenwoordigd door minstens één model op de piste.

Soms ging het even mis...
Soms ging het even mis...
Bij het Free Driving waagden heel wat bestuurders zich op de piste, ieder op zijn eigen tempo. Voor sommigen ging het hard en soms wat te hard met een spin of een uitstap in de grindbak als gevolg. Maar zowel deelnemers als toeschouwers genoten duidelijk van het geboden spektakel.


Tuning Freaks
Tuning Freaks
Maar ook in de paddock viel heel wat te bezien. Bij het binnenkomen van de paddock was er een hele ruimte voorzien voor de tuning freaks. Opgepimpte bolides van allerlei slag hengelden naar de aandacht van de toegestroomde nieuwsgierigen. Maar ook onder meer de Mazda Club Belgium, Ford, Italian Cars go Zolder, The Krew Belgium, de liefhebbers van Japanse wagens als TeamRspeed hadden elk een eigen ruimte toegewezen gekregen waar zij hun wagens konden voorstellen aan het publiek. Skylimits Events kon bovendien voor het eerst gebruik maken van de nieuwe Sky Lounge gelegen bovenaan de toren. Het is nu uitkijken naar de summer edition van het Skylimit Car Club Weekend dat plaatsvindt op 20 en 21 augustus.   

Foto's: Niels Vaeck 


 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op zondag 3 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons