van der Horst

Gevorderde testversie Hyundai i30 N TCR onthuld

Hyundai i30 N TCR
Hyundai i30 N TCR
Afgelopen weekend werd op de Nürburgring in het kader van de ADAC TCR Duitsland-meeting het testmodel van de Hyundai i30 N TCR aan het publiek getoond. Het was de eerste keer dat de auto op een regulier evenement binnen een nationaal TCR-kampioenschap verscheen en dat trok de aandacht van zowel de fans als belangstellende teams en rijders.
Hyundai i30 N TCR
Hyundai i30 N TCR
De Koreaanse raceauto was het middelpunt van de belangstelling in de ADAC TCR Duitsland-paddock. Dit was voor Hyundai Motorsport een prima mogelijkheid om de interesse van potentiële klanten te wekken. Hyundai Motorsport Customer Racing manager Andrea Adamo vertelde: “ Dit weekend was opnieuw een mijlpaal voor het i30 N TCR project. Deze wagen is speciaal ontworpen om verkocht te worden aan klantenteams dus is het belangrijk om ons gezicht te laten zien op een groot TCR evenement. Wij kozen voor het ADAC TCR Duitsland kampioenschap omdat deze zeer succesvol is met volle startvelden en hoog aangeschreven rijers. Het was voor ons zeer goed om te zien dat deze teams en rijders interesse hadden om onze bolide nader te bekijken en om meer te weten te komen wat wij kunnen betekenen in hun plannen voor het seizoen 2018."

Hyundai i30 N TCR
Hyundai i30 N TCR
Hyundai Motorsport heeft in samenwerking met BRC Racing de auto vanaf april flink getest. Zo werd de Hyundai i30 N TCR in juli ingezet tijdens de 24 uur van Misano. Op het befaamde circuit in de Duitse Eifel was de wagen voorzien van een nieuw bodywork. Ook kon er kennis worden gemaakt met het nieuwe kleurenschema van de Hyundai N-lijn voor high performance auto's, welke ook te zien is op de Hyundai in het WRC. De TCR-wagen werd getoond naast de nieuwe generatie i30 waar de auto op gebaseerd is, net zoals de i30 N, welke een maand geleden werd gelanceerd als het eerste model van de N lijn. Ontworpen om zowel thuis te zijn op de openbare weg alsmede het circuit onderging de i30 N veel testwerk in het Hyundai Test Centre, op een steenworp afstand van de Nürburgring. Hyundai Motorsport Customer Racing is op koers om begin december de eerste i30 N TCR te kunnen afleveren.

Lees ook: Hyundai Motorsport bevestigt komst Hyundai i30 TCR
Lees ook: Hyundai Motorsport toont ontwikkelingsversie Hyundai i30 TCR
Lees ook: Hyundai Motorsport toont eerste duidelijke foto van Hyundai i30 TCR (+ Foto's)

Tekst: Michel Helders - foto's: HyundaiDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR International Series op dinsdag 8 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons